Роко Лени Укић: Србија може да иде до краја

Некадашњи капитен хрватске кошаркашке репрезентације Роко Лени Укић рекао је за Спортклуб да Србија може отићи до краја на Светском првенству у Кини. Американце не сматра за фаворите, док као опасне екипе види Литванију, Шпанију и Аустралију.

Роко Лени Укић сматра да Србија може доћи до највишег постоља на Мундобаскету у Кини.

"Србија је изгледала фантастично у пропремном периоду. Нису изгубили ниједну утакмицу, имају фантастичан ростер и одличног селектора. Атмосфера је веома добра и мислим да они могу да иду до краја. Против Италије су показали колико су озбиљни", рекао је Укић за Спортклуб.

Некадашњи плеј бројних европских екипа, али и Торонта и Милвокија, не види Американце као фаворите.

"Утакмица између Турске и САД показала је да су Американци јако рањиви на постављену одбрану, јер поред Мидлтона и Хериса немају класичне шутере. Селектор Попович тражи од њих да буду радничка екипа, али већина играча у екипу једноставно то није. Да се игра сезона, уместо турнира, рекао бих да би Американци сигурни били први, јер би имали довољно времена да упију Поповичеве савете, али овако мислим да неће освојити Светско првенство", сматра Укић.

Од осталих екипа, Укић је издвојио Литванију, Шпанију и Аустралију.

"Литванија је врло квалитетна, а никада не смемо да потценимо Шпанију, без обзира што су у нешто слабијем саставу дошли на првенство. Када у екипи имате Рубија и Марка Гасола, аутоматски сте опасни. Аустралија би такође могла да направи добар резултат, предвођена Инглсом и Милсом изгледају врло добро", анализира Укић.

На Укићево мишљење надовезује се и твит Рока Стипчевића, још једног хрватског кошаркаша.

"Ова Србија је једна од најбољих, ако не и најбоља европска екипа у последњих 20-25 година. Тачка", написао је Стипчевић на свом Твитер налогу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару