Србија срушила и Италију, четвртфинале на видику

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала Италију са 92:77 у мечу трећег кола Групе Д на Светском првенству у Кини. "Орлови" са максмиланим учинком иду у наредну фазу такмичења.

Србија је уписала и трећу победу у исто толико одиграних утакмица у Групи Д, а најновија "жртва" и "плен" били су Италијани.

Србија је успела да спроведе на терен све оно што је тактички замислила пред меч са Италијом.

Игра "орлова" заснивала се на играчима који су имали висинску предност у односу на ривале. Одличан посао у рекету урадили су Јокић, Радуљица, Милутинов и Марјановић, који су терали одбрану противника да удваја и скупља у рекету, након чега би уследио добар проток лопте и добри изгледи које је наша селекција погодила.

Србија је средином друге четвртине стекла двоцифрену предност која је дуго била на снази.

Почетком другог полувремена, вођени Белинелијем, Датомеом и Ђентилеом, Италија угалвном тројкама успева да смањи дефицит на само два поена.

На другој страни, Србија користи рано испуњен бонус и са линије за слободна бацања и враћа двоцифрену предност.

Крајем треће и почетком последње четвртине, "Орлови" су све више ломили отпор ривала. Маестралну партију одиграо је Богдан Богдановић, који је правио баланс у нашој игри, чинио да Италијани воде додатну бригу и на спољним позицијама.

До краја меча се "закувало", али не у смислу резултата. Неколико напада трајале су чарке између Радуљице и Галинарија, као и Јокића и Хакета, а ситуација је ескалирала до неспортских грешки на обе стране.

Србија је без икаквих проблема привела меч крају и уписала трећу победу.

Најефикаснији у победничкој екипи били су Богдановић са 31, Јокић са 15 и Радуљица са 12 постигнутих поена. Код Италије истакли су се Галинари са 26 и Белинели са 15 поена. 

"Орлови" су обезбедили пласман у наредну фазу, где ће се састати са Шпанијом и Порториком, а једна победа одвешће нашу селекцију у четвртфинале.

Први наредни меч игра се у петак, против Порторика у Вухану. 

Овако је протекао меч:

15.34 – Крај меча, убедљива победа Србије над Италијом од 92:77.

15.21 – Србија је потпуно сломила отпор ривала. Поени Богдановића, потом и Лучића предност расте на 18 разлике.

15.04 – Крај треће четвртине, Србија након 30 минута води са 70:57. Италија је била у налету почетком деонице када је смањила предност Србије на само два поена, али како је време одмицало "орлови" су користили рано испуњен бонус ривала и вратили двоцифрену разлику.

14.43 – Серија Италијана који смањују дефицит на само два поена.

13.37 – Настављен је меч...

14.22 – На полувремену Србија води са 50:42. "Орлови" су средином друге деонице стекли двоцифрену предност, коју одржавају. Игра Србије заснива се на спуштању лопте на центра који готово увек има висинску предност у односу на ривала, а у случају скупљања италијанске одбране, следи добар проток лопте и отворена позиција за три. Италијани са друге стране користе предност у брзини при мис-мечу, као и индивидуални квалитет.

Богдановић је постигао 15 поена, Јокић 12, са друге стране Белинели има 11, а Ђентиле и Галинари по девет. 

14.06 – Половином другог периода "орлови" стичу двоцифрену предност 39:29.  Након добре одбране Јокића, Богдановић је погодио и четврту тројку из исто толико покушаја.

13.53 – Завршена је прва четвртина, Србија води са 28:23. Боља игра "орлова" на старту меча. Почетак је обележила рафална паљба Богдановића и Хакета, да би потом Србија поене тражила под кошем, када су поентирали Милутинов, Марјановић, Јокић. Радуљица и Бирчевић имају два фаула.

13.41 – На половини прве четвртине Србија води 15:12. Расположени Богдановић на једној, Хакет на другој страни.

13.30 – Након интонирања химни две селекције, почео је меч...

13.10 – Меч се игра у Фошану, главни судија меча је Американац Стивен Андерсон, а помоћници ће му бити Јоан Росо из Француске и Јунг Ју из Кине.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару