Пуцачки тренинг „орлова“, кош Анголе напуњен до врха

Сјајно је деловала наша селекција на отварању Мундобаскета. Иако нису играли пуним гасом, за шта није ни било потребе, наши кошаркаши су лако сломили противника и стигли до убедљиве победе – 105:59.

Кошарка је игра, а наши репрезентативци су се баш заиграли, забављали су се на паркету, а ипак, максимално озбиљно одрадили свој посао. На терену је све деловало тако лако, али то је одлика великих екипа. Најефикаснији је био Богдан Богдановић са 24, њега су пратили Милутинов и Јокић са по 14, док је Марјановић додао 12.

Сила и снага су показани на старту шампионата. Максимално мотивисани „орлови" су неутралисали противника. Доминација „плавих" у свим сегментима игре се очекивала и пре овог меча. На моменте егзибициона игра, разгалила је публику, која је уживала у чаролијама.

Противник је покушао, али само покушао, да парира нашим кошаркашима. То је трајало пет минута игре. Наши су наставили у истом ритму, одбрана противника је попустила, споро су се враћали у одбрану, што је омогућило нашој селекцији више контранапада, лаких кошева и на моменте егзибициону игру. Предност је почела да расте и нарасла је до плус 45 на крају утакмице.

Селектор Ђорђевић није имао прилике да посебно комбинује, јер противник није квалитетом могао да одговори на игру наше селекције. Ипак, Сале је користио сваку прилику да укаже играчима на поставке у нападу и одбрани, како би се неке финесе довеле до савршенства. Меч је послужио за распуцавање и наши кошакаши су максимално одрадили тај задатак.

Одбрана наше селекције је одлично функционисала, затворени су сви прилази кошу под којим су доминирали наши центри.

Добар уводни меч да екипа може да се припреми за ривале који следе. Стекли су наши репрезентативци симпатије публике, која је са овацијама поздрављала поједине потезе.

Све у свему можемо бити задовољни, пре свега игром наше селекције и убедљивом победом на старту Светског првенства. Наредни ривал су Филипини у понедељак од 13.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару