Британци испровоцирали Уругвајце

Селектор Уругваја Оскар Табарез заратио је са острвским медијима. Британски новинари оптужили Уругвајце да су се на срамотан начин пласирали у полуфинале. Табарез сматра да се Острвљани свете његовој репрезентацији због непризнавања Лампардовог гола од стране уругвајског судије.

Ако је Марадонино играње руком обележило Мундијал у Мексику 1986. године, онда је Суарезова "божја рука" оно што ће обележити овај Мундијал.

На овом Мундијалу "орловима" је  играње руком дошло главе, док репрезентацију Уругваја одвело у полуфинале. Неко буде кажњен за своје поступке, неко награђен, или како би наш народ рекао "неком рат неком брат".

Док се ми у Србији и даље трудимо да заборавимо "рукомет" Кузмановића, Видића на овом, и Дудића на прошлом Мундијалу, за то време Уругвај слави "горње екстремитете" њиховог нападача Суареза, чија је одбрана на гол линији одвела његову екипу у полуфинале.

И док навијачи у Уругвају славе руку Суареза, и упоређују са Марадонином легендарниом "божјом руком, јавност у Гани то зове "рука ђавола".

Занимљиво је ипак да нису играчи и навијачи Гане толико љути на Уругвајце, колико су Енглези.

На конференцији за новинаре, уочи полуфиналног меча између Уругваја и Холандије, британски новинари су постављали непријатна питања селектору јужноамеричке репрезентације Оскару Табарезу.

Новинаре са Острва је занимало да ли Табарез мисли да је Суарезово спречавање поготка руком за осуду, и да ли је начин на који се Уругвај пласирао у полуфинале срамотан.

Оскар Табарез није остао имун на ова провокативна питања и осуо је праву "паљбу" по новинарима, оптужујући их да се они свете због тога што је Енглеска у дуелу против Немаца у осмини финала оштећена од стране уругајског судије, који није признао чист погодак Лампарда.

"Мене је само срамота питања које питају британски новинари. То је срамота. Суарез није могао да предвиди да ће Гана да промаши пенал. Не приговарајте мени за недостатак скромности. Уругвај је скоро три утакмице одиграо а да није добио ниједан жути картон, зато немојте сада да нас зовете варалицама", бесно је одговорио Табарез.

За то време младом уругвајском нападачу је за његов "рукомет" у шеснаесртерцу неочекивано стигла похвала од голмана Холандије и његовог саиграча из Ајакса, Мартина Стекеленбурга, у којој је писало да би Суареза требало прогласити за најбољег голмана на Мундијалу.

Због играња руком Суарез добио директан црвени картон, па неће помоћи свом тиму у борби за финале, а уколико ФИФА одлучи да продужи казну, уругвајски нападач не би био на располагању екипи ни у борби за титулу, однсоно треће место.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 15. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару