Нема репрезентације без Лева

Легендарни "Кајзер Франц" подржао је останак Јоакима Лева на клупи "панцера" и по окончању Светског првенства. Лев истакао да, и поред тога што му је Шпанија инспирација, Немачка може да победи свакога.

Франц Бекенбауер се придружио онима који све гласније позивају Фудбалски савез Немачке да, у најкраћем року, продужи уговор са селектором Јоакимом Левом.

Немачка се у полуфиналу Светског првенства састаје са Шпанијом а меч се игра у среду у Дурбану.

Уколико победе, Немци ће играти своје осмо финале на Мундијалима, а многи сматрају да је Немачка, након сјајних игара и убедљивих победа у мечевима са Енглеском и Аргентином, чак и благи фаворит у мечу са екипом која их је победила у Бечу пре две године.

Селектор Лев је признао у понедељак да је стил игре који тражи од својих играча делом инспирисан и игром Шпаније те ће и због тога наредни сусрет бити највећи испит ове генерације.

''Начин на који Немачка игра изненадио је све, чак и у Немачкој'', истакао је Бекенбауер, који је освајао Мундијал и као играч и као тренер. ''Мислим да имамо верлике шансе да победимо на турниру. Лев се није либио да шансу да младим играчима они су му то вратили на најбољи начин. У овом моменту, нема селекције без Лева".

Уговор Јоакима Лева истиче по завршетку Светског првенства.

Селектор Лев покушава да пажњу усмери једино на предстојецу утакмицу. Лев тврди како ни не размишља о освети.

''Изгубили смо тада јер смо играли против најбоље екипе у том периоду'', рекао је Лев. ''По мом мишљењу, Шпанија је главни претендент на титулу и на овом шампионату. Играју сјајно већ две,три године и немају једног Месија, већ их имају седам или осам који у сваком тренутку могу да реше утакмицу''.

Лев је истакао да је једини начин да се победи Шпанија тај да се приморају да праве грешке. То се може постићи само константним притиском.

''Њихова пас игра је највећи омаж фудбалу. Када они играју то делује тако лако и они представљају модел за мене. Међутим, у овом тренутку нема екипе коју не можемо да победимо'', истакао је Лев.

Поред сјајне форме и очигледно сјајне тактике, Лев има још једно оружје пред меч са Шпанијом. Наиме, Лев је подлегао притиски играча и сарадника из стручног штаба који захтевају да Лев не само носи свој чувени плави џемпер на наредном мечу, већ да га и претходно не опере. Играчи верују да им управо тај џемпер доноси срећу.

''Не знам још колико има тих џемпера али се надам да их има барем два или три. Када год их носи ми постигнемо четири гола'', рекао је Бастијан Швајнштајгер.

Ипак, није све идеално. Лев ће у полуфиналу бити без суспендованог Томаса Милера и повређеног Какауа. То вероватно значи да ће Пјотр Троховски по први пут опчети меч од првог минута.

''Шпанија ће бити тежи противник од Енглеске или Аргентине'', рекао је Бастијан Швајнштајгер који је уз Месута Озила највише показао на овом Мундијалу. ''Ипак, и ми смо показали да знамо да играмо фудбал. Победили смо, на папиру, боље екипе, и сада желимо да елиминишемо најбољу екипу на свету. Не желим да се вратим у Берлин празних руку. Два пута сам то већ чинио'', завршио је Швајнштајгер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 15. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару