Играчи из различитих култура узрок успеха

Велики број играча који пореклом долазе из различитих култура су значајно утицали на одличне резултате Немачке на Светском првенству у Јужној Африци.

Од 23 играча у репрезентацији Немачке, њих 11 је могло да наступа и за селекције других земаља. Међу њима су и најбољи стрелци екипе Мирослав Клозе и Лукас Подолски, као и играч средине терена Месут Езил.

"Начин на који екипа игра је изненадио многе. Надам се да ће наставити истим путем. Немачка има одличну прилику да освоји Светско првенство", изјавио је легендарни немачки фудбалер Франц Бекенбауер.

Немачка у среду у полуфиналу Светског првенства игра против Шпаније.

"Наш циље је освајање титуле и остале су нам још две утакмице. Шпанија је тежи противник од Енглеске или Аргентине. Репрезентација Немачке је увек добро организована и борбена", казао је Бекенбауер.

Некадашњи фудбалер Бајерна оценио је да састав репрезентације одлично осликава како у овом тренутку изгледа становништво Немачке.

"Мундијал је одлична прилика да целом свету покажемо како репрезентација може да игра. До сада смо оставили одличан учинак. Има играча који нису рођени у Немачкој, али имају пасош и они су један од разлога добре игре", навео је он.

Бекенбауер је похвалио и начин на који Јоахим Лев води национални тим.

"Он је био довољно храбар да пружи шансу младим играчима. Било би сјајно да потпише нови уговор са Савезом и настави да ради посао на начин на који је то чинио до сада", закључио је Бекенбауер.

Подолски, Клозе и Пјотр Троховски рођени су у Пољској, а Езилови родитељи су Турци. Чланови репрезентације Немачке су и Марко Марин, рођен у Босанској Градишки, Какау који је рођен у Бразилу, као и Марио Гомез, чија мајка је из Шпаније.

Отац Семија Кедире рођен је у Тунису, а Џерома Боатенга у Гани. Сердару Тачију оба родитеља су из Турске, а Денису Аогу из Нигерије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару