Гол ипак Снајдеров

Први гол Холанђана на утакмици против Бразила, који је у први мах приписан као Мелов аутогол, ипак је на крају приписан Веслију Снајдеру. Понајбољи играч „лала" сада је на челу листе стрелаца са Виљом, Игуаином и Витеком. Највише голова постигнуто у "Адидасовим" копачкама. Опада популарност "Најкија".

Изгледа да све иде као по лоју за Веслија Снајдера. Умногоме је допринео, тачније главни је „кривац" што је Холандија преокренула резултат против „кариока".

А сада, мада не може да се пореди са успехом Холанђана, ФИФА је и први гол „лала", који је у први мах отишао „на душу" Фелипеа Мела, ипак приписала Снајдеру.

Како је техничка комисија ФИФЕ одлучила, гол је приписан Снајдеру јер је лопта ишла у оквир гола, те није много променила правац. Да је, којим случајем, центаршут ишао ван оквира гола, и одбила се од играча Бразила, погодак би се водио као аутогол.

Дакле, сада двоструки стрелац за „лале" на мечу са Бразилом, избио је на чело листе стрелаца са четири гола, колико имају и Виља, Игуаин и Витек.

Занимљиво, Снајдер је побољшао "учинак" компаније "Најки" у чијим копачкама игра. До четвртине финала, у "Адидасовим" копачкама постигнуто је 53 гола, од чега чак 33 у најлакшим копачкама икада, "Ф50 адизеро", од свега 165 грама, што је много више него у копачкама ривалских брендова.

"Адидас" је, током Светског првенства, преузео позицију водећег светског спортског бренда од "Најкија", пише магазин "Фајненшал тајмс". У прве две седмице Мундијала, заступљеност "Адидаса" на Интернету повећала се са 14,4 на 25,1 одсто, док је заступљеност "Најкија" опала са 30,2 на 19,4.

Вероватно је на огроман пад "Најкија" утицала и очајна игра њихових звезда. У реклами која се појавила пред почетак Светског првенства, појављују се Руни, Кристијано Роналдо, Фабио Канаваро, Дрогба, Франк Рибери... Међутим, ниједан од ових играча није показао буквално ништа на овом Мундијалу, па је неуспешно "написао будућност", како каже слоган рекламе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару