Табарез срећан, Рајевац поносан

Селектор фудбалске репрезентације Уругваја Оскар Табарес пресрећан je због пласмана у полуфинале Светског првенства јер је његова екипа "и поред слабијег наступа", сложном игром успела да победи Гану.

"Сви смо веома узбуђени. Ови момци заслужују све најбоље. Нисмо играли добро... Чини се као да нас нешто тера напред, мора да је то снага и јединство у екипи", рекао је Табарес после утакмице.

Нападач Уругваја Дијего Форлан, који је постигао изједначујући гол у 55. минуту из слободног ударца рекао је да његова екипа мора добро да се одмори пред утакмицу са Холандијом у уторак.

"Ово је невероватно. Нека људи славе и уживају у победи, а ми ћемо се добро одморити пред утакмицу са Холандијом. Сјајно је бити међу четири најбоље светске екипе. Мислили смо да ћемо се онесвестити после сваког пенала", рекао је он.

Стрелац победоносног гола за Уругвај из пенала Себастијан Абреу задовољан је пласманом у полуфинале.

"Ушли смо у историју. Ми смо међу четири најбоља тима. Ако ме неко 'одозго' благословио да помогнем Уругвају, то сам успео. Овај тим је из меча у меч сазревао", рекао је Абреу.

Асамоа Гијан је могао Гани да донесе победу у последњем минуту другог продужетка, али је промашио пенал.

Селектор Гане Милован Рајевац разочаран је због пораза у четвртфиналу, али и поносан на постигнуте резултате.

"То је фудбал... Ово је био врло тежак меч, поготово што смо и у осмини финала играли продужетке. Имали смо пенал за пласман у полуфинале, али то се није десило. Уругвајци су имали психолошку предност, све се десило брзо, чак сам мислио да заменим голмана, али то нисам учинио", рекао је Рајевац.

Гана није успела да постане прва афричка репрезентација која се пласирала у полуфинале Светског првенства, а Рајевац сматра да његов тим није заслужио да испадне са турнира на овакав начин.

"Играли смо добро на целом турниру, али су нам недостајали суспендовани играчи. Имали смо прилике и изузетну подршку публике, цео континент нас подржава. Нисмо имали среће у 120. минуту, нисмо заслужили овако да изгубимо. Али врло сам поносан, постигли смо добар резултат", рекао је Рајевац и честитао Уругвају на победи.

Рајевац није прецизно одговорио на питање новинара да ли ће остати селектор "црних звезда".

"Поносан сам на посао у Гани. Ова екипа има одличну будућност са врло добрим младим играчима. Видећемо, разговараћемо, не могу сада о томе да говорим", рекао је Рајевац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару