Без страха од "кариока"

Селектор и капитен "лала", Берт ван Марвијк и Ђовани ван Бронкхорст, сложни у оцени да њихов тим може да савлада Бразил. Атмосфера у тиму је одлична, желимо титулу, без обзира на противнике, сложно поручују из холандског табора.

Селектор холандске фудбалске репрезентације Берт ван Марвијк сигуран је да ће његова екипа надјачати петоструке прваке света у четвртфиналу Мундијала у Јужној Африци. Холандија је у досадашњем делу Светског првенства забележила четири победе, али су "кариоке" убедљиво најтежи ривал и један од главних фаворита за освајање фудбалске "богиње".

"Мој тим је апсолутно спреман, осећа се узбуђење међу играчима. Знају да их чека важан меч и изузетно су фокусирани. Не плашимо се противника. Реални смо, знамо да је Бразил добра и снажна екипа, имају разолико оружје, брзи су и знају да преокрену меч у своју корист, али знам да можемо да их победимо", сигуран је селектор "лала".

Ван Марвијк зна прави рецепт како играти против "кариока"и спреман је да уз помоћ играча то спроведе у дело на терену.

"Најважније је да играмо своју игру, а не да се прилагођавамо њиховој. Погледајте Обалу Слоноваче, играли су дефанзивно и изгубили. То није прави начин. Не смемо правити грешке, морамо бити веома опрезни", сматра ван Марвијк.

Капитен Ђовани ван Бронкхорст сматра да, иако су "лале" тријумфовале у сва четири меча на турниру, цела екипа мора да да свој максимум, како би победили Бразил у Порт Елизабету.

"Заслужили смо да победимо све досадашње мечеве, иако нисмо играли 'леп' фудбал. Знам да можемо да играмо боље него што смо до сада показали и надам се да ће се то и десити против Бразила. Сигуран сам да ћемо се поправити и савладати 'кариоке', изјавио је ван Бронкхорст.

Капитен "лала" се нерадо присећа и претходна два дуела између Холандије и Бразила на Светским првенствима (1994. и 1998. године), у којима су "кариоке" однеле победе.

"То је сада прошлост, ми желимо да освојимо овај Светски куп. Сигурни смо да можемо да победимо Бразил, изаћићемо на терен и дати све од себе. Атмосфера у тиму је одлична. Верујемо један другоме и сјајно се осећамо на терену. Сви верујемо да можемо да освојимо трофеј", оптимиста је капитен "лала".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару