Марадона идол Коби Брајанта

Најбољи кошаркаш данашњице Коби Брајант, исказао је, али и демонстрирао своју љубав према фудбалу која датира још из његовог датињства.

У својој првој посети Африци, НБА звезда Коби Брајант демонстрирао је све оно што га чини великим и ван терена. Дружио се са младим спортистима, био је стрпљив у разговору са новинарима, којима се обраћао и на италијанском и шпанском. Међутим, оно што је највише заинтригирало је Брајантово познавање фудбала, спорта који објективно није на листи популарнијих у Сједињеним Америчким Државама.

Брајант је одрастао у Италији где је његов отац играо кошарку. По сопственом признању дане је проводио играјући фудбал и та љубав према спорту прати га и данас. Омиљени играч му је Дидије Дрогба и посебно је нагласио како му је јако жао што није имао прилику њега да гледа у Јужној Африци. Бразил је тим коме се диви.

"Бразил има толико индивидуалног талента али играју као колектив", рекао је Брајант. "Бразил је предивно гледати".

Међутим, фаворит Коби Брајанта, и пре почетка такмичења, за освајање Мундијала је Немачка. Брајант се може показати као одличан прогнозер јер је Немачка истакла озбиљну кандидатуру да по четврти пут освоји Светско првенство након сјајне игре и победе против Енглеске.

Брајант је у Јужну Африку стигао у суботу када је присуствовао сусрету између Гане и Америке. Након утакмице Брајант је рекао да је поносан на фудбалере Америке и да је због њихових сјајних игара цела нација почела да прати фудбал.

"Желим да видим како овај спорт заживи и у Америци",изјавио је Брајант. "Фудбал је предивна игра која толико пуно значи целом свету. Коначно се том друштву прикључује и Америка".

У игри са децом Брајант је показао да не само што познаје и воли фудбал, уме и да га игра.

"Као мали сањао сам да постанем фудбалер", истакао је Брајант. "Једног дана био сам Ван Бастен, другог Роберто Бађо. Ипак, играч који ме је заувек очарао је Диего Марадона".

Брајант је дуго био навијач Милана али сада подржава Барселону. Пола у шали пола у збиљи чак је рекао да, да је наставио да игра фудбал, сада би он био на месту Тима Хауарда.

"Имам дуге руке и добар рефлекс. Био бих добар голман", рекао је Брајант са осмехом.

Коби Брајант је такође пријатељ са неколико познатих фудбалера что је био повод да направи и мало поређење.

"Ако Бразил освоји титулу, то ће им бити шеста. Ако победимо следеће године, то ће нама бити шеста титула. Имаћемо нешто заједничко", рекао је Брајант.

У мечу у суботу између Шпаније и Парагваја навијаће за Шпанију, али само због пријатељства са Пау Гасолом.

Брајант је и посетио један фудбалски камп који спонзорише Најк, компанија која такође стоји иза Брајанта. Најков комплекс поседује два велика терена са вештачком травом, два травната терена за тренинге, теретану, лекарску ординацију и собу са пројекторима за гледање утакмица.

"Да сам ја ово имао као мали, полудео бих", рекао је Брајант младим фудбалерима."Био бих овде сваки дан, по цео дан".

Брајантова посета је део Најкове кампање, који иако није званични спонзор Мундијала, ипак има низ акција на самом турниру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару