Успех није изненађење

Асамоа Гијан, најбољи играч "црних звезда", сматра да није изненађење што су момци Милована Рајевца у четвртфиналу Светског првенства у Јужној Африци. Моје игре и наступ екипе производ су квалитета и напорног рада, објашњава Гијан.

Можда Гана за многе представља најпријатније изненађење овогодишњег Мундијала, али најбољем фудбалеру Гане, Асамои Гијану, није чудно што је његова репрезентација у четвртфиналу и што је сам, један од најбољих стрелаца и играча турнира до сада.

"Нисам изненађен, очекивао сам голове, јер сам добро радио у клубу током целе сезоне и пун сам самопоуздања. Постигао сам много голова за клуб и знам, кад сам 100 посто спреман, да могу много да урадим на терену", сигуран је двадесетчетворогодишњи Гањанин.

Нападач Рена већ је постигао три гола на четири меча на турниру, укључујући историјски погодак у продужетку против Американаца, којим је први пут одвео Гану у четвртфинале Светског првенства.

"Поносан сам што ме сматрају звездом овде. Пореде ме са Месијем и то много прија. Пре две године, сви су ме критиковали и то је много болело. Међутим, никада нисам губио веру у себе, јер знам да кад сам потпуно спреман, умем да играм фудбал. И то се десило", наставља Гијан.

Иако се говорило о сукобима унутар табора Гањана, Гијан тврди да за такве приче нема основа и да у екипи влада јединство као никада до сада.

"Нема никаквих проблема, просто се осећа заједништво. Увек сам говорио да смисао фудбала није борба, већ забава. Иако смо страствени, нема потребе да се бијемо. Срећни смо док играмо, јер ако имате проблеме, веома је тешко концентрисати се на игру", искрен је Гијан.

Репрезентација Гане тек је трећа афричка екипа која ће учествовати у четвртфиналу Светског купа, после Камеруна и Сенегала, а сада им предстоји историјски меч против Уругваја.

"Ураугвај је тежак противник, али нама није битно против кога ћемо играти. Спремни смо за сваког. Играћемо пуног срца и победићемо. Цела Африка је уз нас и желимо да усрећимо народ", обећава нападач Гане.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару