Пеле дели моралне лекције

Пеле поново распламсава свађу која је одавно поделила фудбалску јавност. Најбољи игрлч Браѕила свих времена прозвао најбољег играча света, рекавши да Марадона никада неће бити добар, а камоли велики тренер, и то све због његовог начина живота.

Таман када су престали да га критикују у домовини и када је Диего Марадона почео да ужива у похвалама које стижу са свих страна, бразилска легенда Пеле отворио је ново поглавље у вербалном рату који између њих traje већ јако дуго.

Пеле је изјавио да Марадона није, нити ће икада бити, добар тренер, искључиво због његовог "бизарног стила живота".

Пеле је такође изјавио прошлог месеца како је Марадона прихватио посао селектора Аргентине искључиво из материјалних разлога. Марадона му није остао дужан када је рекао да је Пеле музејски експонат. Марадона се за сличну изјаву недавно јавно извинио Мишелу Платинију али је то одбио да учини када је Пеле у питању.

Пеле сматра да Марадонини проблеми које је имао ван терена никако не могу бити пример играчима и да ће му то увек бити препрека у тренерском послу.

"Он је лош тренер. Све оно што га спречава да буде узор младима сада га спречава да буде и добар тренер", рекао је Пеле једном немачком листу.

Аргентина је у импресивној форми на овогодишњм Мундијалу, са четири победе и десет постигнутих погодака вероватно су и највише показали од свих екипа, барем до сада.

Међутим, Пеле сматра да је Аргентина у мечу са Немачком није фаворит, чак напротив.

"Овај млади немачки тим је заиста задовољство гледати. Очигледо је да се нешто јако позитивно дешава са немачким фудбалом", истакао је Пеле.

Пеле сматра да играчи на које треба обратити пажњу у том мечу неће играти у плаво-белим дресовима.

"Млади Месут Озил и Томас Милер, они играју као своји претходници Волфганг Оверат и Пјер Литбарски. Они дриблају, сјајно асистирају и могу направити разлику на терену у сваком тренутку", завршио је Пеле.

Остаје да се види како ће, или да ли ће уопште, Марадона реплицирати. Ривалство између њих двојице постоји већ јако дуго а доживело је климакс 2000. године када је у интернет гласању у организацији ФИФА-е Марадона убедљиво проглашен за најбољег фудбалера 20. века. Марадона је добио нешто више од 53 одсто гласова док је Пеле добио 18,76 одсто. ФИФА је накнадно одлучила да награду додели обојици што се није свидело Пелеу који је у тренутку када је Марадона требало да прими награду театрално напустио подијум.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару