Мексико без тренера

Мексиканци су испали од моћних "гаучоса" у осмини финала, а селектор Хавијер Агире, незадовољан резултатом на Мундијалу, поднео је оставку. Иако играма и борбеношћу "сомбрероси" нису разочарали, Агире се осећа одговорним зашто репрезентација није отишла даље.

Још један тренер платио је цех за лоше резултате на Мундијалу. Иако је се Мексико пласирао у осмину финала, где је поражен од Аргентине, Хавијер Агире који је био на кормилу "сомбрероса", незадовољан постигнутим резултатом поднео је оставку.

"Ствар је јасна, најодговорнија особа за овај неуспех сам ја и зато морам да поднесем оставку. То је најчасније и најправедније решење, и то сам морао да урадим", рекао је Агире.

Занимљиво је да је искусни селектор већ два пута успео да извуче "сомбреросе" који су у квалификацијама за Мундијал били на "ивици понора". Први пут је то урадио 2001. године, када је преузео екипу од Енрикеа Мезе.

Не само што је "сомбреросе" одвео до Мундијала, Агире је тада са репрезентацијом дошао до финала Копа Америке (Copa America), где је у финалу изгубио од Колумбије.

На Мундијалу у Јапану и Јужној Кореји 2002. године, Мексиканци су такође елиминисани у осмини финала, од њихових највећих ривала, репрезентације САД.

Слична прича поновила се и пре Мундијала у Јужној Африци. Мексиканци су под вођством Свена Горана Ериксона у квалификацијама били на рубу испадања, али су доласком Агиреа, момци из Централне Америке ипак успели да се пласирају на такмичење.

На жалост и овај пут поновила им се судбина од пре осам година, јер су у осмини финала налетели на моћне "гаучосе".

И поред испадања у овом делу такмичења, Мексиканци игром и борбеношћу нису разочарали, а да су имали мало више среће у групи, "сомбрероси" би се борили за улазак у полуфинале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару