Немци у страху од Месија

Фудбалски репрезентативци Немачке уочи предстојеће четвртфиналне утакмице на Светском првенству против Аргентине највише страхују од Лионела Месија.

Репрезентативац Немачке Сами Кедира рекао је да се "најбољи играч света" само тимском игром може спречити да покаже квалитет.

Немачка и Аргентина у суботу од 16 сати у Кејптауну играју четвртфиналну утакмицу Светског првенства.

"Не можемо да га 'затворимо' целу утакмицу, већ заједничким снагама да покушамо да га задржимо", рекао је Кедира.

Меси још није постигао гол на Мундијалу, али је у неколико наврата асистирао саиграчима.

Кедира је ове сезоне играо против Месија, када су се у Лиги шампиона састали Штутгарт и Барселона. Меси је тада постигао два гола и асистирао код још једног поготка у победи Барселоне од 4:0.

Нападач Немачке Мирослав Клозе, који ће против Аргентине одиграти 100. утакмицу за национални тим, рекао је да су обе екипе промениле састав од утакмице у четвртфиналу на претходном Светском првенству у Немачкој, када су "панцери" славили после пенала са 4:2.

"Можда ће желети да нам се освете за 2006. годину, али сада су то другачији тимови. Ако би се гледало по именима - Аргентина је боља. Али, важно је оно што се догађа на терену", рекао је Клозе.  Клозе је на Мундијалу у Јужној Африци постигао два гола и укупно са 12 погодака се изједначио на четвртом месту листе стрелаца на светским првенствима са легендарним Пелеом. 

Немачка је други најмлађи тим на шампионату, а Клозе сматра да би равнотежа у тиму између младих и искусних играча могла "панцерима" да донесе успех против Аргентине.

"Имамо добро избалансиран тим, имамо квалитет да победимо Аргентину", рекао је 32-годишњи Клозе, који је најстарији члан репрезентације. 

Најбољи стрелац Немачке на шампионату Томас Милер, са три гола, сматра да Аргентина има недостатке у одбрани које би његов тим требало да искористи.

"Напад Аргентине је један од најбољих на свету, али имају потешкоћа у одбрани, што смо видели против Мексика. Морамо да верујемо у себе, сложни смо и одлучни да превазиђемо све тешкоће", рекао је Милер.

Аргентина и Немачка су у марту играле пријатељску утакмицу, када су "гаучоси" победили са 1:0 голом Гонсала Игуаина.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару