Француска без председника савеза

Председник Фудбалског савеза Француске Жан-Пјер Ескалатес поднео је оставку. Ескалатес у саопштењу које је објављено на сајту савеза истиче да, иако ситуација није идеална, постоји још много добрих ствари у француском фудбалу које не треба мењати.

Са речи прешло се на дела. Председник Фудбалског савеза француске Жан-Пјер Ескалатес повлачи се са те функције. 

Ескалатес ће и званично сићи са те функције у петак на састанку најзначајнијих функционера савеза али и неких људи из државног врха.

Да подсетимо, након катастрофе на Мундијалу, и то не само резултатске, јавно незадовољство просто је присилило француски државни врх, укључујући и председника Саркозија, да се директно укљући у решавање проблема.

Међутим, то може изазвати и додатне проблеме јер је познато да светска кућа фудбала не гледа благонаклоно на мешање политике и спорта, што су на својој кожи осетили фидбалски савези Грчке, Ирака и неких других земаља.

"Након недеље дана проведене у размишљању, током које сам имао консултације са своји изабрани коегама и са људима мени блиским, решио сам да функцију председника савеза препустим некоме другом", стоји у саопштењу на званичном сајту Фудбалског савеза Француске.

Ескалатес даље наводи да прихвата свој део кривице и да је се нада да ће његова одлука само помоћи у даљем напретку институције чији је члан био неклико деценија.

Ескалатес је распршио сумње да ће се потпуно повући из јавног живота.

"Бићу доступан свакоме ко жели добронамерно да анализира фијаско који смо доживели. У овом тренутку, ипак, не бих више говорио на ту тему", рекао је Ескалатес. "Верујем, ипак, да није све тако црно и да има још много добрих ствари у фудбалу у Француској".

ПРедседник француске прве лиге, Фредерик Тирије, јавно је похвалио рад,још увек формално,председника савеза.

Међу неким достигнућима Жан-Пјер Ескалатеса истиче се и успешна кандидатура за организовање Европског првенства 2016. године.

Фредерик Тирије је још једном искористио прилику да напомене како је Екалатес само човек и да никако није искључиви кривац за доживљену катастрофу. 

"Нама сада предстоји диготрајан и мукотрпан посао грађења француског фудбала из темеља. Сигуран сам да ћемо у томе и успети", закључује се у саопштењу.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару