Фифа долива уље на ватру

Коначно се огласила и ФИФА поводом скандалозних ситуација на утакмицама осмине финала између Енглеске и Немачке, као и Мексика и Аргентине. Али, можда би било боље да нису. Невероватно, али челници Фифе нису рекли реч о судијама, већ окривљују видео бимове и успорене снимке.

Међународна фудбалска федерација, изгледа да покушава да изнервира још више, уколико је то могуће, бесне Енглезе и Мексиканце, несхватљивим објашњењем да су за скандалозне ситуације одговорни успорени снимци и видео бимови (?!).

Судијске екипе, које су предводили Ларионда на мечу између Енглеске и Немачке, и Росети на утакмици између Аргентине и Мексика, ужасним грешкама практично су директно утицале на резултате тих сусрета.

Ларионда, који је грешио и на утакмици "Орлова" против Аустралије, није приметио, као ни његови помоћници, чист гол Френка Лампарда, иако је тај гол видело пола планете.

Његов колега Росети није досудио прекршај над голманом Мексика, а одмах потом је признао гол Карлоса Тевеса из очигледне офсајд позиције.

Међутим, врло брзо се огласила и Фифа, и то веома бизарним објашњењем. Наиме, сматрају да не би било никаквих проблема да на видео бимовима на стадионима нису понављане спорне ситуације.

"То никако није смело да се деси. Успорени снимци могу да се емитују, али само под условом да се не ради о спорним ситуацијама. Убудуће ћемо спречити такве ствари", рекао је портпарол Фифе Никола Маино.

"До сада је то функционисало добро, али је јуче направљена грешка када је пуштен успорени снимак првог гола Аргентине, који је Карлос Тевес постигао из офсајда", додао је Маино, који је одбио да да било какав конкретан одговор на бројна питања о судијским грешкама и упорном одбијању Фифе да дозволи коришћење видео технологије код спорних ситуација.

Ово је очигледно била кап која је прелила чашу, јер је сада све више људи који желе да се прегледањем снимака, на лицу места донесе правилна одлука. Један од заговорника те идеје јесте и нападач "црвене фурије" Фернандо Торес, који се придружио апелима да Фифа коначно "уђе у 21. век"

"Већ смо се уморили тражећи од Фифа да коначно спречи овакве неправде које понекад одлучују о томе да ли ћете испасти са првенста света", рекао је "Ел нињо".

Упркос свему, председник Фифе Сеп Блатер и даље одбацује могућност да се озакони употреба виде технологије, уз образложење да фудбал по сваку цену мора да сачува "фактор човек".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару