Кога ће огрејати сунце у Порт Елизабету

Уместо најављене кише која је спречила тренинг на стадиону "Нелсон Мандела", репрезентацију Србије у Порт Елизабету дочекало је сунце, пријатна температура, небо без облака и лепи погледи на море.

Град делује умивено, чисто, са пуно зеленила, сасвим другачије од помало "хаотичног" Јоханесбурга. Одмах по слетењу "орлови" су отишли на тренинг у Универзитетски центар.

Уз много представника медија тренинг је пратило и руководство ФС Србије, појачано министарком за спорт и омладину Снежаном Самарџић-Марковић и српским амбасадором у Преторији Гораном Вујичићем.
Новинаре је у прес-центру стадиона посетио Новосађанин Зоран Зивлак који је у Порт Елизабет стигао-бициклом.

Истина, не баш из Новог Сада али јесте из Кејп Тауна, удаљеног више од 1000. Каже да је путовао 8 дана, није имао никаквих проблема, људи су били љубазни и симпатични, а једини "конфликт" имао је у неком успутном бару пошто је он навијао за Србију, а домаћини за Гану...

Зивлаку је ово трећа "интерконтинентална авантура", прошле године био је у Аустралији на светском првенству у тријатлону а пре две године у пекингу, на Олимпијади. Практично из Јужћне Африке креће за Турску, на Светско првенство у кошарци...