Навијачи су поново у Хумској, још једна победа Партизана, четврта у низу

Фудбалери Партизана победили су на свом терену екипу Чукаричког резултатом 3:1 у оквиру 13. кола Суперлиге Србије. Утакмицу у Хумској званично је испратило 17.156 навијача који су здушно бодрили црно-беле.

Дуел Партизана и Чукаричког неколико дана пре објављивања термина привукао је пажњу шире јавности у Србији. Пре свега због промена у руководству до којих је дошло уочи утакмице против Чукаричког.

Игра црно-белих против тима с Бановог брда није била убедљива, али су ипак три бода остала на Топчидерском брду. Тренер Саво Милошевић уписао је с Партизаном трећи тријумф на исто толико утакмица од како је заменио Александра Станојевића на тој позицији.

Партизанови играчи су помало неснађено почели меч, Чукарички је користио празан простор на средини терена и тиме инсистирао на конкретној игри с циљем да што пре дође до поготка. 

Грешка Бибраса Натха на средини терена у 24. минуту коштала је црно-беле примљеног гола. Лазар Туфегџић је потом протерао лопту кроз ноге Михајлу Илићу, потом упослио саиграча Михајла Цветковића који је усамљен на другој стативи, те је лако лопту спровео у мрежу за вођство Чукаричког.

До краја првог полувремена, играчи Партизана су покушавали да дођу до изједначења. Зубаиру, Марио Јурчевић и Немања Николић били најангажованији на терену, али нису успели да постигну погодак.

У наставку меча, Партизан је заиграо доста организованије, директније и агресивније. Бољи приступ игри се исплатио већ у 54. минуту. Натхо је са пенала поравнао резултат. 

Ношени подршком навијача с трибина, фудбалери црно-белих играли су сигурније. Александар Филиповић је у 65. минуту довео Партизан до предности. После корнера са десне стране Филиповић се најбоље снашао у шеснаестерцу и главом лопту послао у мрежу Чукаричког.

Екипа с Бановог брда била је уздрмана после другог примљеног гола, а истини за вољу акције нису биле обећавајуће.

Коначан резултат на утакмици поставио је Алдо Калулу у финипу утакмице. Калулу је у 90. минуту ипратио центаршут Папеа Фурера, изборио се за лопту поред Милоша Цветковића, а и онда је успео да постигне погодак.

Меч је почео минутом ћутања у част некадашњег фудбалера Партизана Бранка Рашовића и дугогодишњег клупског функционера, Мирослава Ћургуза. 

Партизан је уписао четврти тријумф у низу и седми укупно у досадашњем делу Суперлиге Србије, те је стигао до четврте позиције на табели. С друге стране, Чукарички је тренутно на шестом месту.

У наредном колу, Партизан ће играти против ТСЦ-а у Бачкој Тополи, а Чукарички ће дочекати панчевачки Железничар. Пре тога, у среду, у шеснаестини финала Купа Србије, Партизан гостује у Новом Саду код Младости, а Чукарички ће на Убу играти против Јединства.

Распоред утакмица 13. кола Суперлиге: 

Петак:
ИМТ - Текстилац 3:0
Раднички 1923 - Јединство 4:0

Субота:
Партизан - Чукарички 3:1
Спартак - Црвена звезда 1:5
Железничар - Нови Пазар 0:1
Војводина - ОФК Београд 2:1

Недеља:
Напредак - ТСЦ 19.00
Раднички Ниш - Младост 20.00

Први меч Партизана у новој епохи
понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи