Читај ми!

Звезда против нишког Радничког за 10. тријумф, Партизан и Нови Пазар затварају 12. коло

Фудбалери Црвене звезде и Радничког из Ниша од 16.00 отварају 12. коло Суперлиге Србије. Поред овог меча, играће и Чукарички против Напретка и ТСЦ против Радничког из Крагујевца. Партизан и Нови Пазар ће у понедељак затворити ову рунду такмичења.

Звезда против нишког Радничког за 10. тријумф, Партизан и Нови Пазар затварају 12. коло Звезда против нишког Радничког за 10. тријумф, Партизан и Нови Пазар затварају 12. коло

Неколико добрих дуела је пред љубитеље домаћег фудбала, али ће засигурно дерби меч 12. кола бити одигран у Београду у сусрету екипа Црвене звезде и Радничког из Ниша. Биће то нова утакмица у вишедеценијском ривалству, а тренутна форма тимова гарантује изузетно занимљиву утакмицу.

Звезда је до сада одиграла 10 утакмица, забележивши девет победа и један реми. Са 28 бодова и утакмицом мање тренутно заузима прво место на суперлигашкој табели. Црвено-бели су у претходној рунди на гостовању савладали екипу ИМТ-а, резултатом 3:1.

Изабраници Владана Милојевић још увек нису на нивоу који прижељкују, али и тренутна кадровска ситуација им није повољна. Ипак, и са неколико промена у саставу, Звезда је фаворити у свакој утакмици српског шампионата, па и против тима који је показао да је на почетку сезоне да је добро организован тим на терену.

Раднички је забележио пет победа, уз два ремија и три пораза, тренутно броји 17 бодова и са утакмицом мање заузимају шесто место на табели. У претходном колу су као домаћини поделили бодове са екипом ОФК Београда у мечу који је обиловао добрим додавањима и потезима, а на крају завршен резултатом 1:1.

Састав Николе Дринчића има квалитет за горњи део табеле, а резултати су то и потврдили. Претходно добре партије су омогућиле Нишлијама да у меч против Звезде уђу растерећено.

Звезда и Раднички су током претходне сезоне одиграли три међусобна сусрета, два првенствена и један у Купу Србије. Сва три дуела припала су црвено-белима из Београда и то без примљеног гола.

Партизан и Нови Пазар за крај кола

Фудбалери Партизана гостоваће у Новом Пазару истоименој екипи у понедељак од 16.00. Ово ће бити последњи меч у 12. колу Суперлиге Србије.

Партизан је пре почетка репрезентативне паузе градио тимски дух у срцу семберске равнице, први испит црно-белима је неугодна екипа Новог Пазара и то на гостовању.

Нестабилност у клубу одразила се и на тим, те су црно-бели у променљивој форми, а поред тога променили су и тренера. Саво Милошевић је стартовао победом у повратничкој сезони на клупи Партизана над Тестилцем из Оџака и то убедљивим резултатом 4:1. Нови Пазар је у прошлом колу поражен од Напретка и сигурно је да ће бити мотивисан да се супротстави црно-белима.

Нови Пазар је тренутно на 10. месту са 14 бодова из 11 одиграних утакмица, те му у наставку такмичења следи грчевита борба за горњи део табеле. Партизан је на петој позицији после девет одиграних мечева са 17 бодова у домаћем шампионату. Црно-бели ће извесно бити мотивисани да дођу до трећег узастопног тријумфа.

Партизан је везао четири победе против клуба крај Јошанцие и то без примљеног гола. Нови Пазар је последњи пут победио црно-беле 29. јула 2022. Примера ради, прошле сезоне Партизан је два пута победио екипу Новог Пазара.

Лалатовићев деби на клупи Војводине и Ивановић у "клубу 100" Чукаричког

Ненад Лалатовић је однедавно постао тренер новосадске Војводине, трећи пут у каријери. Амбиције су му да заузме друго место у Суперлиги. Војводина се тренутно налази на осмој позицији после 11 одиграних мечева са 15 бодова. 

Лалатовић ће дебитовати на клупи Војводине на мечу против убског Јединства. Меч ће бити одигран на стадиону "Драган Џајић" у суботу од 18.00 часова. 

Јединство је последње и ове сезоне тим је убележио једну победу, реми и чак девет пораза. Војводина је апсолутни фаворит у мечу.

Суперлигашко 12. коло ове сезоне биће јубиларно за везног фудбалера Чукаричког Ђорђа Јовановића који ће против Напрека одиграти 100. утакмицу у дресу црно-белих са Бановог брда.

Подсетимо, највише у новијој клупској историји за Чукарички одиграо је Марко Доцић, чак 245.

Распоред утакмица 12. кола Суперлиге:

Петак:
Црвена звезда - Раднички Ниш 16.00
Чукарички - Напредак 18.00
ТСЦ - Раднички 1923 19.00

Субота:
ОФК Београд - Спартак 14.00
Тестилац - Железничар 16.00
Јединство Уб - Војводина 18.00

Недеља:
Младост - ИМТ 17.00

Понедељак:
Нови Пазар - Партизан 16.00

петак, 18. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи