Читај ми!

Матијашевић: Не разумем приче да Чукарички не значи ништа српском фудбалу

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић изјавио је да не разуме приче да клуб са Бановог брда не значи ништа српском фудбалу и истакао да "брђани" неће одступити од садашњег система пословања и начина функционисања.

Чукарички је у суботу поражен од ТСЦ-а резултатом 1:2 у једном дербија десетог кола Суперлиге Србије.

 "Често чујем приче да Чукарички не значи ништа српском фудбалу. Не знам како то не значи, с обзиром на број младих играча које наш клуб избаци сваке сезоне. Новац од трансфера улази у Србију, плаћамо редовно порез држави, не каснимо ни дан. Такође, имамо неколико репрезентативаца које је клуб враћао у живот, као што су Радоњић, Бирманчевић, Ђорђе Јовановић, Мијаиловић. Чукарички је афирмисао Ђорђа Петровића, Машовића, раније Андрију Павловића. Да не помињемо број младих репрезентативаца Србије, њих је неупоредиво више", рекао је Матијашевић у интервјуу који је објавио клупски сајт. 

Наставио је Матијашевић са анализом доприноса Чукаричког српском фудбалу.

"Кад један мали Чукарички избаци једног играча за „А“ репрезентацију, то је више него добро. Требало би то да раде и други, драго ми је да то чине и Војводина, ТСЦ, крагујевачки Раднички, ту су и Нишлије, да не помињем Црвену звезду и Партизан. Не могу ни сви да стигну до репрезентације, али опет ти момци се продају, дођу у прилику да реше своју егзистенцију. Ако се ти момци потом изграде како треба, вратиће се и у репрезентацију. И једнако је битно да се формирају као људи, а Чукарички се увек бавио и том компонентом развоја младих играча", додао је Матијашевић.

Напоменуо је спортски директор "брђана" да клуб неће одступити од садашњег пословања и начина функционисања.

"Докле год сам у клубу, стратегија Чукаричког ће остати иста. Форсирање и продаја младих играча, то је начин на који правимо буџет, желимо да будемо у врху табеле и да играмо Европу, што смо до сад чинили у седам наврата. Такође, никад нисмо испадали од екипа које су у том тренутку биле слабије рангиране од нас на међународној сцени, и ту смо увек нешто покушавали да направимо", подвукао је Матијашевић.

Чукарички је тренутно четврти на табели Суперлиге са 17 бодова.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи