Читај ми!

ОФК наставља с тријумфима, поражен и ИМТ, ТСЦ освојио три бода на Бановом брду

Фудбалери ОФК Београда савладали су ИМТ резултатом 4:3 у мечу 10. кола Суперлиге. Суринамац Глеофило Фејтер је са два гола био најзаслужнији за победу "романтичара" у Зајечару.

ОФК Београд је другопласирани тим Суперлиге са 22 бода, три мање од првопласиране Црвене звезде која има меч мање. ИМТ је претпоследњи са осам бодова.

Француз Максим де Коуто довео је ИМТ у вођство у 16. минуту, али је затим ОФК Београд направио велики преокрет и стигао до победе.

Фејтер је у 37. минуту био асистент Николи Митуљикићу за 1:1. У 45+3. минуту Алексеј Вукићевић донео је преокрет "роматичарима" после додавања Николе Кнежевића. Фејтер је у 58. минуту повећао на 3:1 после додавања Ебенезера Анана из Гане.

Суринамац је затим у 69. повисио на 4:1. ИМТ се није предао и за само три минута је постигао два гола и вратио се у меч. Никола Крстић је у 73. минуту дао гол после додавања Николе Глишића, а Француз Јоан Корт је смањио на 3:4 голом са пенала у 76. минуту.

До краја ипак није било промена, па је ОФК Београд уписао четврту узастопну првенствену победу, а ИМТ четврти пораз у низу.

У наредном колу "романтичари" ће гостовати у Нишу код Радничког, док ће ИМТ у Лозници дочекати лидера Црвену звезду.

ТСЦ освојио три бода на Бановом брду

Фудбалери ТСЦ-а савладали су као гости Чукарички резултатом 2:1 у мечу 10. кола Суперлиге Србије.

Репрезентативац Босне и Херцеговине Ифет Ђаковац је био најзаслужнији за победу клуба из Бачке Тополе на Бановом брду. Ђаковац је у петом минуту био асистент Александру Ћирковићу, а у 57. минуту је постигао гол за коначних 2:1.

Чукарички је изједначио на 1:1 голом Михајла Цветковића у 37. минуту после додавања Лазара Туфегџића. Гости су меч окончали са десеторицом, пошто је у 90+2. минуту због друге јавне опомене искључен Матеја Ђорђевић.

Нови Пазар је савладао код куће крагујевачки Раднички резултатом 2:0. Домаћин је повео голом Уроша Ђурановића у 29. минуту, асистент је био Холанђанин Родриго Антви.

Победу је потврдио Филип Бачкуља голом у 90+7. минуту после асистенције Адема Љајића.  Чукарички је и поред пораза остао четврти са 17 бодова, ТСЦ је седми са 13, али и утакмицом мање.

Раднички из Крагујевца је шести са 13 бодова из 10 утакмица, док Нови Пазар сад има 11 бодова из девет утакмица и налази се на једанаестом месту. 

Војводина и Раднички ремизирали, меч пун преокрета

Фудбалери Војводине и нишког Радничког ремизирали су резултатом 3:3 у мечу 10. кола Суперлиге Србије који су обележили преокрети.

Војводина је повела у 52. минуту, после корнера и гужве најбоље се снашао Јусуф Бамиделе и са десетак метара волеј ударцем послао лопту у мрежу. Гости су изједначили у 57. минуту, Јамајчанин Триванте Стјуарт је послао лопту у мрежу са петерца после асистенције Радивоја Босића.

Потпуни преокрет донео је Вања Илић голом са пенала у 61. минуту који је досуђен због играња рукама Сеида Кораћа пошто му је голман извео лопту са линије петерца. Кејлеб Зади у 76. минуту није искористио пенал за Војводину, али су "лале" упркос томе ипак стигле до преокрета у финишу меча.

Прво је Марко Величковић дао гол у 87, а затим и Ђорђе Црномарковић у 90. минуту. Бод је гостима донео Камерунац Мбури Јамкам у 90+5. минуту ударцем главом после корнера Босића.

Раднички је шести са 16 бодова из девет утакмица, док је Војводина девета са 12, такође уз девет утакмица.

Војводина ће већ у среду, у заосталом мечу другог кола, дочекати Нови Пазар, а следећег викенда ће гостовати код Спартака. Раднички ће у Нишу дочекати ОФК Београд. 

Распоред и резултати 10. кола Суперлиге Србије:

Петак:
Црвена звезда - Железничар 2:1

Субота:
ОФК Београд - ИМТ 4:3
Нови Пазар - Раднички 1923 2:0
Чукарички - ТСЦ 1:2
Војводина - Раднички Ниш 3:3

Недеља:
Текстилац - Напредак 15.00
Младост - Партизан 17.00
Јединство - Спартак 19.00

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи