Бранко Радујко именован за новог генералног секретара ФСС-а

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) именовао је Бранка Радујка за новог генералног секретара.

Бранко Радујко именован за новог генералног секретара ФСС-а Бранко Радујко именован за новог генералног секретара ФСС-а

У просторијама Спортског центра Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора којом је председавао председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић.

Као што је најављено, Извршни одбор је именовао Бранка Радујка за новог генералног секретара Фудбалског савеза Србије.

Одлука је донета једногласно, поштујући законе Републике Србије и уз сагласност и регулативе Европске фудбалске уније (Уефа), саопштио је ФСС.

Радујко је на функцији заменио Јована Шурбатовића, који је почетком септембра разрешен дужности генералног секретара.

Биографија Бранка Радујка

Бранко Радујко је од 2021. године обављао посао директора Управе царина у оквиру Министарству финансија Републике Србије.

Пре тога, од 2012. до 2021. године радио је у компанији НИС у оквиру једне од највећих енергетских компанија на свету "Гаспром", као извршни директор за малопродају односно директор за јадранску регију.

Као генерални директор компаније Телеком Србија од 2008. до 2012. године, предводио је процес трансформације компаније и са својим тимом покренуо ИП телевизију и развој мултимедијалних услуга са фокусом на креирање спортских садржаја и програма.

Са ФСС и Заједницом прволигаша током 2011. и 2012. године обновио је и унапредио стратешку сарадњу у циљу унапређења фудбалске инфраструктуре и стварања услова за одигравање утакмица у маркетиншки атрактивним вечерњим терминима уз нову димензију праћења и преноса домаћих фудбалских такмичења на већем броју канала и значајан раст прихода од телевизијских права за све клубове.

Поред подршке спортским клубовима и националним савезима кроз спонзорске и пословне пројекте, од 2010. године учествовао је у руковођењу и органима управљања Фудбалског клуба Црвена звезда, Фудбалског клуба Графичар и Атлетског савеза Србије.

Пре корпоративне пословне каријере, радио је у владином и невладином сектору односно на самом почетку каријере у угледној београдској адвокатској канцеларији.

Рођен је у Книну 1974. године. Дипломирао је 1998. године на Правном факултету Универзитета у Подгорици. Звање мастер менаџмента стекао је 2013. године на Факултету за економију, финансије и администрацију у Београду. Говори енглески и руски језик. Живи у Београду са супругом Александром и синовима Стефаном и Алексом.

петак, 13. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи