Интер и Јувентус приредили голеаду, међу стрелцима и Влаховић

Фудбалери Интера и Јувентуса одиграли су утакмицу без победника (4:4) у деветом колу италијанске Серије А. Први гол за "стару даму" постигао је репрезентативац Србије Душан Влаховић.

Интер и Јувентус приредили голеаду, међу стрелцима и Влаховић Интер и Јувентус приредили голеаду, међу стрелцима и Влаховић

Велики дерби на "Меаци" понудио је одличан фудбал, много узбуђења, праву голеаду, преокрете и на крају поделу бодова којом је најзадовољнији Наполи. Лидер италијанског шампионата сада има четири бода више од другопласираног Интера и пет више од Јувентуса, који је трећи на табели након што је уписао пети реми у сезони.

Интер је повео већ у 15. минуту, након што је Данило скривио једанаестерац, а Пјотр Зјелињски најстрожу казну претворио у рано вођство екипе из Милана.

Изједначење је свом тиму приуштио Душан Влаховић у 20. минуту. Репрезентативас Србије и нападач "старе даме" постигао је шести гол ове сезоне у Серији А. Дефанзивац Кабал је послао прецизну дубинску лопту на петерац, где је потпуно заборављени Вестон Мекени несебично из прве упослио Влаховића, којем је преостао лак задатак да погоди гол.

Само седам минута касније мрежу је затресао и Американац Тимоти Веа за вођство Јувентуса, које није дуго потрајало.

Мхитарјан је у 35. минуту поравнао резултат на 2:2, а предност Интеру вратио је Зјелињски још једним прецизним ударцем са беле тачке у 37. минуту. Претходно је веома неспретан фаул, у покушају да избије лопту из шеснаестерца, направио Пјер Калулу, млађи брат фудбалера Партизана.

Ни у другом полувремену није се дуго чекало на погодак. Холанђанин Дензел Дамфрис је у 53. минуту казнио смушену реакцију одбране Јувентуса после корнера и дуплирао Интерову залиху.

Домаћин је наставио одлучно да напада, на озбиљним искушењима је био Ди Грегорио. Одбранио је голман Јувентуса неколико снажних шутева из даљине и сачувао наду која се распламсала када је Кенан Јилдиз, џокер са клупе Тијага Моте, у 71. минуту лепим ударцем у даљи угао завршио експедитиван напад "старе даме".

Само 11 минута касније још једном је разуђена одбрана Интера оставила Турчину превише времена и простора и још једном је сурово кажњена.

Могао је Јувентус са ивице понора и до сва три бода у Милану. У потпуности је преузео иницијативу у финишу утакмице, али су шокирани фудбалери Интера успели да се саберу на време и сачувају макар реми.

Након што се уписао међу стрелце Душан Влаховић је био прилично неприметан на терену. Ретко су до њега стизале употребљиве лопте, па га је у 77. минуту заменио млади Белгијанац Мбангула.

Серија А, девето коло:

Петак:
Удинезе - Каљари 2:0
Торино - Комо 1:0

Субота:
Наполи - Лече 1:0
Болоња - Милан - одложено
Аталанта - Верона 6:1

Недеља:
Парма - Емполи 1:1
Лацио - Ђенова 3:0
Монца - Венеција 2:2
Интер - Јувентус 4:4
Фјорентина - Рома 5:1

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи