Лука Модрић постао најстарији играч Реал Мадрида у историји клуба

Хрватски репрезентативац Лука Модрић постао је најстарији играч у историји Реал Мадрида, а истовремено је пружио и асистенцију за победу од 2:1 у утакмици против Селте Виго у Ла Лиги у суботу увече.

Са 39 година и 40 дана, бивши добитник Златне лопте је за четири дана премашио прекретницу Ференца Пушкаша од 1966. године.

Модрић има највише титула у историји Реал Мадрида - 27, укључујући шест титула Лиге шампиона и четири шпанске лиге, преноси Асошиејтед прес.

У Реал Мадриду је од 2012. године и досад је одиграо 547 утакмица за клуб, од чега 369 у шпанском првенству. Победом над Селтом дошао је до 250. првенственог тријумфа, па се након утакмице фотографисао с председником клуба Флорентином Перезом држећи у руци дрес на којем је био истакнут симболични број 250.

Модрић, који је ушао као замена у другом полувремену након што је Селта изједначила, рекао је за клупску телевизију Реал Мадрид ТВ да жели "још победа и трофеја".

"То је импресиван број побједа, али потребно је још победа и још титула. Реал Мадрид те на то обвезује... Јако сам поносан што сам остварио тај историјски рекорд и што настављам да играм за најбољи клуб на свету", рекао је Модрић.

Тренер Реала Карло Анћелоти изјавио је након меча са Селтом да је његова екипа победила захваљујући "фантастичној" асистенцији Луке Модрића.

"Селта је играла добро и интензивно, али ми смо освојили три важна бода захваљујући фантастичном додавању Модрића. Лука нам увек нешто поклони. Он је велики професионалац и са карактером. Реал Мадрид је био и јесте срец́ан што га има", поручио је Анћелоти након утакмице.

Реал Мадрид се тренутно налази на другом месту у првенству иза Барселоне. Клуб ће започети наредну недељу утакмицом на свом терену против Борусије Дортмунд у Лиги шампиона у уторак, а следећег викенда ће угостити Барселону у првом класику сезоне.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи