Читај ми!

Фергусон уклоњен са места амбасадора Манчестер јунајтеда

Сер Алекс Фергусон, човек који је изнедрио Дејвида Бекама, и осигурао место Манчестер јунајтеда у фудбалском клубу славних, од наредне сезоне више неће бити његов амбасадор. Емоције на ОлдТрафорду су узавреле.

Од оснивања нове владе и у ишчекивању новог буџета, Британци сваки дан слушају како је време да се окрене економски лист.

Британска министарка финансија Рејчел Ривс рекла је на недавној конвенцији лабуриста да је "одзвонило идејама из прошлости".

"Одзвонило је данима када је влада стајала по страни, остављала кључне привредне секторе да се сналазе како знају и умеју и затварала очи пред подацима о томе где се нешто производи и ко је произвођач. Ера привреде неконтролисаног одлива новца је завршена", поручила је она месец дана пре откривање нацрта новог буџета.

Изгледа да су те речи оставиле утисак на власника енергетско гиганта Инеос сера Џима Ретклифа, који контролише преко 27 одсто акција у Манчестер јунајтеду.

Наиме, 11 година пошто је отишао са места менаџера клуба, легенда Олд Трафорда, сер Алекс Фергусон од наредне сезоне више неће бити његов амбасадор.

Шкотланђанин (82) тиме више неће примати плату од преко два милиона фунти годишње, која је, како се наговештава, већа од примања селектора фудбалске репрезентације Енглеске. Ипак, емотивна реакција навијача и бивших играча, на челу са Ериком Кантоном, није изостала.

"Ако могу да уклоне сер Алекса, нико није безбедан у Манчестер јунајтеду. Да ли то Инеос шаље поруку свакоме у клубу", упитао је свом Икс налогу Рио Фердинанд.

На делу сајта Инеоса, који је посвећен Манчестер јунајтеду, нема ни једног слова о уклањању Фергусона са места амбасадора.

Легендарни шкотски фудбалер и менаџер донео је током четврт века управљања Манчестер Јунајтедом чак тридесет осам одличја Клубу, укључујући ту тринаест сезона на челу Премијер лиге и два тријумфа у Лиги Шампиона.

Од јуче сер Алексу је забрањен и приступ свлачионицама иако је, још од сер Бобија Чарлтона, у клубу пракса да бивши менаџери обиђу, поздраве и бодре тим после сваке утакмице. Први човек подкаста клуба "Разговор правих црвених" Ник МекКејб подсећа да је нова управа недавно отпустила чак двеста педесет запослених и указује да је најновија одлука о повлачењу Фергусона у најмању руку "незграпно срочена".

"Ако Инеос жели да крене у нову будућност са новом визијом, можда је добро уклонити сенку сер Алекса Фергусона, која се надвија над клубом", невољно оцењује популарни подкастер.

Сер Алекс Фергусон остаје неизвршни директор управног одбора Манчестер Јунајтеда и зато његови дани на Олд Трафорду нису сасвим одбројани.

петак, 18. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи