Читај ми!

Стоунс као некад Агуеро, Сити се спасио пораза од Арсенала у последњем минуту

Фудбалери Манчестер ситија и Арсенала ремизирали су 2:2 на "Етихаду" у дуелу главних конкурената за тиулу Премијер лиге.

"Грађани" су дошли до првог гола већ у деветом минуту после хладнокрвне егезекуције Ерлига Холанда у контранападу. Норвежанин је стајао у линији са дефанзивцима Арсенала и левом спољном страном стопала продужио пас у простор Савиња у ближи угао.

Сити је потом имао још једну озбиљну прилику у 16. минуту, кад је Илкај Гундоган приликом слободног ударца погодио стативу.

Узданица Пепа Гвардиоле Родри морао је прерано да напустио терен услед повреде, заменио га је Мате Ковачић. Шпанац се већ у осмој секунди сударио са Каијем Хаверцом на средини терена. Издржао је бол, али су се затим појавили проблеми са коленом.

Играчи Арсенала су се служили лукавством у акцији за изједначујући погодак у 22. минуту. Фудбалери домаћина су били деконцентрисани после жутог картона Кајлу Вокеру, што су "тобџије" искористиле за брзо извођење прекида са средине терена. Акцију је крунисао штопер Рикардо Калафјори феноменалним шутем са 17 метара.

Већа иницијатива Арсенала у завршници првог полувремена се исплатила кроз гол главом Габријела Магалаеша у првом минуту судијске надокнаде. Бразилац је променом кретања на 12 метара од гола избацио директног ривала Вокера, идеално се залетео, одразио и главом погодио мрежу Едерсона.

Постајала се сумња да је Едерсон фаулиран пред шам шут главом, али је ВАР досудио да прекршаја није било.

У последњим секундама првог полувремена, тачније у осмом минуту судијске надокнаде, Леонардо Тросар руши Бернарда Силву ударцем раменом у леђа. Затим је шутнуо лопту пред извођење, што је протумачено као одлагање времена и следи казна у виду другог жутог картона. Арсенал се одједном нашао у врло неповољној позицији.

Моћни састав Ситија једва је дочекао бројчану надмоћ да крене са опсадом гола ривала. Арсенал се поптуно концентрисао на дефанзиву од прве секунде другог полувремена. Јошко Гвардиол се приликом гужве у шеснаестерцу нашао у изгледној прилици, али његов шут са 10 метара одлично брани Давид Раја.

Арсенал је приказао импресивну дисциплину, фокус и чврстину до самог краја, константно се налазећи у подређеној позицији. "Цедили" су их играчи Ситија до последњег секунда, да би коначно дошли до другог гола. Стрелац је Џон Стоунс у последњем, осмом минуту судијске надокнаде. Најбоље се снашао у гужви пред голом врхунског Раје.

Остаје Сити првопласиран са 13 бодова. Арсенал је четврти са 11 бодова, изнад су Ливерпул и Астон вила.

Сити у шестом колу гостује код Њукасла. Арсенал дочекује Лестер.

Премијер лига, пето коло:

Субота:
Вест Хем - Челси 0:3
Астон вила - Вулверхемптон - 3:1
Фулам - Њукасл 3:1
Лестер - Евертон 1:1
Ливерпул - Борнмут 3:0
Саутемптон - Ипсвич 1:1
Тотенхем - Брентфорд 3:1
Кристал палас - Манчестер јунајтед 0:0

Недеља:
Брајтон - Нотингем форест 2:2
Манчестер сити - Арсенал 2:2

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи