Читај ми!

Уефа казнила Барселону, без навијача против Звезде у Београду

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (Уефа) казнила је Барселону због расистичког понашања навијача на ранијим мечевима. Каталонски клуб је кажњен новчано уз забрану продаје улазница својим навијачима на наредном гостовању које ће бити у Београду.

Због ове казне каталонски клуб неће имати подршку навијача на мечу против Црвене звезде у Лиги шампиона на стадиону "Рајко Митић".

"Контролно, етичко и дисциплинско тело (ЦЕДБ) одлучило је да наложи извршење раније суспендоване дисциплинске мере коју је изрекло Жалбено тело Уефа 17. априла 2024. године због расистичког понашања Барселониних навијача. Барселони се забрањује да продаје улазнице гостујућим навијачима за следећу утакмицу такмичења под окриљем Уефа у складу са чланком 26(3) Дисциплинског правилника Уефа ", стоји у саопштењу кровне организације европског фудбала.

Барселона је кажњена и са 10.000 евра, а уколико се сличан прекршај понови добиће нову суспензију али на годину дана. 

Лидер шпанског шампионата ће тако у 4. колу Лиге шампиона против Црвене звезде, 6. новембра на стадиону "Рајко Митић", бити лишен помоћи навијача.

Барселона се неће жалити

Барселона је саопштила да је добила казну од 10.000 евра и забрану продаје улазница за одлазак на утакмицу Лиге шампиона због расистичког понашања навијача током утакмице првог кола Лиге шампиона која је одиграна у Монаку 19. септембра.

"Клуб обавештава јавност да ће испоштовати и применити санкцију у четвртом колу Лиге шампиона кад ће екипа играти против Црвене звезде у Београду 6. новембра. Барселона ће наставити да рефундира цену улазнице свим навијачима који су је већ купили", стоји на почетку саопштења.

Шпански тим је истакао да одбија било какву врсту оправдања за насиље и да ће, као што је наведено у члановима 3 и 4 клупског статута, обезбедити заштиту и промоцију Универзалне декларације о људским правима која је укључена у Међународну повељу о људским правима коју су прогласиле Уједињене нације.

"Клуб ће појачати досадашње мере и предузети додатне радње које су одговарајуће како би се спречило понављање ових догађаја у будућности, а биће санкционисани сви који су одговорни", закључује се у саопштењу Барселоне.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи