Умем само да играм...

Лео Меси осваја Америку. Магазин Тајм га је уврстио међу 100 најутицајнијих људи света. За Њусвик говори о себи, одрастању, страховима. Марадона је јединствен, не прихватам то поређење.

Најбољи фудбалер света две године за редом, Лионел Меси је, како сам каже, свега једном био у Америци. То је било довољно да га Тајм магазин уврсти међу 100 најутицајнијих особа на планети. На тој листи се од спортиста налази још само Ким Клајстерс. За Њусвик, пак, прича о животу, фудбалу, породици и поређењу са Дијегом Армандом Марадоном.

"У животу се не бојим апсолутно ничега, што се тиче мене самог. Ипак, бринем се за оно што се може догодити мојим ближњима. Пример је смрт моје баке, која ме задесила изненада и једва сам је преболео", рекао је Меси присећајући како се осећао када је као 13-то годишњак дошао у Барселону из Розарија.

"У почетку је било врло, врло тешко. Није једноставно кад одете на други крај света као дете. Та промена ми је  помогла да брже одрастем и развијем се у особу каква сам данас", рекао је Меси.

Новинари Њусвика упитали су га и осећа ли потребу за очинством.

"Мислим да за то имам доста времена. Волео бих да будем отац, ту нема дилеме, али не знам кад би се то могло догодити".

Меси је признао и да не зна да ради ништа осим да игра фудбал.

"Увек сам маштао о томе да будем професионални фудбалер. Свим дечацима који тренирају фудбал поручио бих првенствено да уживају, играју се, стварају пријатељства... У фудбалу треба уживати јер фудбал је у првом реду ипак игра", рекао је Аргентинац.

Себе је Меси описао као тихог и стидљивох човека. Каже да се најугодније у последњих неколико година осећао када је посетио Њујорк, и то јер га нико није познавао.

"Волео бих чешће да пролазим непримећено, да не осећам погледе на себи".

Говорећи о поређењу са Марадоном, Меси је рекао да гол који је "Пибо ди оро" постигао против Енглеске у Мексику 1986. године сматра најбољим потезом у историји фудбала.

"Он је јединствен и мислим да је то погрешно поређење. Не прихватам га... Док је био селектор најбоље сам се осећао од како играм за репрезентацију... Осећао сам се као у Барселони и почео сам да радим исте ствари", рекао је Меси.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи