Гроф напустио Динамо

Миодраг Божовић, који већ неколико сезона са приличним успехом води клубове у руској Премијер лиги, након пораза у Купу Русије отишао је из московског Динама. За сада није познато ко ће наследити црногорског стручњака на клупи једног од најпопуларнијих руских клубова.

Црногорски тренер Миодраг Божовић Гроф напустио је клупу московског Динама, након елиминације у четвртфиналу Купа од Ростова, преносе подгоричке Вијести.

„Имао сам довољно времена, годину дана, за решавање проблема. Имали смо два циља, доћи до финала Купа Русије и пласирати се међу пет првопласираних екипа у првенству. С обзиром на то да први задатак није испуњен, као тренер ја се осећам одговорним и морам да одем. Другачије не може бити. Нисам испунио задатак и одлучио сам да напустим Динамо", рекао је Божовић.

Динамо је против Ростова од 62. минута имао и играча више и чинило се да држи контролу над утакмицом јер је у том тренутку резултат био нерешен, али је у последњем минуту меча одбрана Динама капитулирала. Гол за Ростов постигао је интернационалац из Босне и Херцеговине Драган Блатњак.

Божовић је на клупи једног од најславнијих руских тимова био од 27. априла прошле године, када је наследио на клупи Андреја Кобељева.

За разлику од претходне сезоне, циљ клуба у овој сезони није био поход на титулу, али је Куп био приоритет, тим пре јер је Динамо имао отворен пут до финала, пошто су у другом делу костура били сви великани, ЦСКА, Зенит и Спартак, са којима се није могао састати пре финала.
У овогодишњем шампионату Динамо је имао променљив учинак у пет одиграних кола. Забележене су две победе и два пораза, уз реми, што је било довољно за девето место на табели.

Божовић, тако, ни у десетом тренерском ангажману у каријери није остао на клупи дуже од годину дана. Оно по чему се разликује московски Динамо, јесте начин завршетка сарадње. Овога пута Гроф не одлази својевољно са места шефа стручног штаба, већ након резултата који нису на нивоу очекивања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи