Читај ми!

Меси један, Роналдо један

По гол Леа Месија и Кристијана Роналда за реми у "Ел класику", првом од четири у наредних двадесетак дана. "Краљевски" клуб 50 минута уграо са играчем мање због искључења Албиола. Следећи сусрет 20. априла у Купу краља.

Жозе Мурињо је за длаку спасио шести узастопни пораз Реала од Барселоне, иако је његова екипа читавих 50 минута играла са десеторицом, због искључења Раула Албиола. Лео Меси постигао 49, Кристијано Роналдо 41. погодак ове сезоне.

Каталонци су на тај начин задржали предност од осам бодова испред Реала, али и дали "краљевском" клубу озбиљну наду да би у серију сусрета који им предстоје у Купу краља и Лиги шампиона могли прекинути већ трауматичну доминацију Каталонаца.

Иако се Реал практично опростио од титуле, утакмица је била пуна варница и оштрих стартова, да би на крају чак и мирни Лео Меси добио жути картон јер је беспотребно напуцао лопту на трибине. Суботња грозница, међутим, представља тек лагани увод у озбиљне тензије које ће, нема дилеме, пратити преостала три судара шпанских гиганата.

Мурињо је у новембарској "петарди" на Кампу Ноу научио лекцију, па је нови дуел са Барсом почео на начин на који је против Каталонаца играо када је тренирао Интер, покушао је да спречи лепршаву игру тима Пепа Гвардиоле.

Суштински, напунио је средину терена играчима, полажући све офанзивне наде у брзину Кристијана Роналда и Анхела ди Марије. И заиста, Барса је држала лопту у ногама, али је Реал имао зрелије шансе за погодак.

Најбољу шансу у првом полувремену имао је Кристијано Роналдо непосредно пред одлазак на одмор, када је одлично захватио лопту главом, али је његов ударав са гол линије почистио херој Барсиног наступа на Сантјаго Бернабеу, Адријано.

Најбољу шансу за Барсу пропустио је Меси, који је улетео у казнени простор Реала и покушао да лобује истрчалог Икера Касиљаса, али је капитен Реала прозрео његову намеру и спречио Аргентинца да понови сјајан потез из недавног дуела да Шахтјором.

Касиљас се још једном нашао у центру пажње у првом полувремену, пошто је у казненом простору срушио Давида Виљу, али је судија Сезар Муниз Фернандез одмахнуо руком ценећи да је нападач Барселоне пре контакта изгубио контролу над лоптом. Карлос Пујол је после такве одлуке судије побеснео, па је добио жути картон.

Реал је добро почео друго полувреме, пошто је Роналдо из слободног ударца "очешао" стативу Барсе, али су неколико тренутака касније ствари кренуле рђаво по Мадриђане, јер су истовремено примили гол и изгубили једног играча.

Судија Фернандез се није ни мало премишљао да ли да свира пенал када је Албиол срушио Виљу. Меси није бач најбоље извео једанаестерац, али довољно добро да постигне 49. погодак ове сезоне.

Пошто је Албиол искључен, испоставило се да је Мурињо мудро спремао свој тим за игру са десет играча, пошто је претходно у истој ситуацији у дуелима са Каталонцима био и са Челсијем и са Интером.

Са таквом предношћу, Барса је почела свој већ традиционални плес по терену стадиона Сантјаго Бернабеу, а Ћави умало није потопио Реал сјајним ударцем који се одбио о пречку Касиљасовог гола.

За "посебног" није било дилеме, па је у игру убацио Менсута Озила и Мануа Абдемајора, покушавајући да у последњих двадесетак минута спасе част тима и бар један бод.

У томе је успео пошто је Дани Алвеш оборио Марсела у казненом простору Барсе, а пенал је сигурни извео Роналдо, постигавши 41. погодак ове сезоне.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи