Сити у финалу ФА Купа

Манчестер сити успео је да победи градског ривала у полуфиналу ФА Купа, голом Туреа у 53. минуту, што је овој екипи донело прво финале ФА Купа још од 1981. године. Искусни Пол Сколс зарадио искључење у 72. минуту и тако само потврдио пораз Јунајтеда.

Екипа Манчестер ситија стигла је до финала ФА Купа по први пут након 1981. године након драматичног тријумфа од 1:0 над градским ривалом Манчестер јунајтедом који је сусрет завршио са десет играча на терену због искључења Пола Сколса 18 минута пред краја.

Победоносни погодак је дело Јаје Туреа у осмом минуту другог полувремена али чини се да велика заслуга за погодак припада одбрани Манчестер јунајтеда која је јако лоше реаговала у овој ситуацији. Тиме су срушени снови навијача Јунајтеда о понављању успеха из 1999. године и освајања три трофеја у једној сезони.

Сити, који није добро отворио утакмицу али је био све бољи како се меч приближавао крају, чека победника дуела Болтон Стоук, који ће свој полуфинални сусрет одиграти у недељу са почетком у 14 часова, такође на Вембли стадиону.

Општи је утисак да је Манчестер доминирао у првом делу сусрета. Димитри Бербатов је у овом периоду успео да пропусти две идеалне прилике за гол у само 60 секунди. „Грађани" су спели да одоле притиску Јунајтеда и екипа Роберта Манћинија је контролисала меч другој половини првог полувремена, па све до краја.

Лош дан Манчестер јунајтеда кулминирао је искључењем Пола Сколса у 72. минуту због оштрог старта над Забалетом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи