Челси лако до тријумфа

Екипа Челсија сигурно нема сезону за незаборав али изабраници Карла Анчелотија не поссутају у потеру за Манчестер јунајтедом и Арсеналом у домаћем првенству. Екипа Вигана, у директном окршају са конкурентом у борби за опстанак екипом Блекпула, стигла до победе која их знатно приближава игрању у Премијер лиги и наредне сезоне.

Фудбалери Челсија остварили су сигурну победу у 33. колу Премијерлиге од 3:1 у сусрету са Вест Бромвич Албионом у Бирмингему.

Овај град је видео још један премијерлигашки сусрет у коме је гостујући Сандерленд поражен са 2:0 у дуелу са истоименим клубом. Астон Вила је на гостовашу у Лондону била боља од Вест Хема резултатом 2:0.

Евертон је био доста сигуран у утакмици против Блекбурна док је Виган био бољи од Вигана са 3:1 и на тај начин је оставио ривала у зони испадања.

Челси, колико толико, и даље држи корак са Манчестер јунајтедом и Арсеналом победом над Вест Бромвич Албионом коме је ово први пораз у претходних осам утакмица.

Актуелни шампион посао је завршио у првом полувремену головима Дрогбе, Калуа и Лампарда, иако је домаћин повео већ у 17. минуту поготком Одемвингија. У финишу меча мрежу је коначно затресао и Фернандо Торес, али је Шпанац био у офсајду, па је и даље без гола за лондонски тим.

Виган је побегао са зачеља табеле. Ова екипа је победилча директног ривала за опстанак, Блекпул, и сада има бод више од конкурента.

Гости су брзо одрадили посао на западној обали Енглеске головима Родаљеге и Н'Зогбије у првом полувремену. Све је дефинитивно решено аутоголом Ердлија у 66. минуту, а "мандарине" су само ублажиле пораз поготком Ди Џеј Кембела седам минута пре краја.

Бирмингем, за који није играо Никола Жигић, је савладао Сандерленд и нанео му четврти пораз у низу. Стрелци су били Ларсон у 41. и Гарднер у 66. минуту, а "црне мачке" су без победе већ девет кола па су све ближе зони борбе за опстанак. Са 2:0 славио је и Евертон који је на "Гудисону" надиграо Блекбурн головима Османа и Бејнса из пенала у другом делу меча. "Карамеле" већ седам кола не знају за пораз па се тренутно налазе на месту које води у Лигу Европе.

Занимљиво је било на "Аптон парку". Домаћи Вест Хем је после неколико добрих мечева поново ушао у серију пораза, а у недељу су поклекли у 90. минуту, иако су водили још од другог када је Роби Кин савладао Бреда Фридела. У 37. је изједначио најскупљи играч Виле Дарен Бент, а гол за победу и пласман у горњи део табеле тиму из Бирмингема донео је резервиста Габријел Агбонлахор у последњим тренуцима меча на асистенцију Ешлија Јанга.

У недељу се игра један меч и то дерби између другопласираног Арсенала и Ливерпула, а за највећег ривала навијаће Манчестер јунајтед који у уторак гостује Њукаслу због обавеза у полуфиналу ФА Купа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи