Поступак против Саве и Бобана

Испитивање статуса пре покретања поступка. Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије разматрала је могућност покретања дисциплинског поступка против Савe Милошевића и Бобана Дмитровића, због низа њихових изјава изнесених у разним медијима претходних дана.

Смиривање. Последњих недељу дана страсти су узавреле. Наш фудбалски ас Саво Милошевић јавно је прозвао Председника ФСС. Његовим отпужбама придружио се и Бобан Дмитровић, који је потврдио да је и њему лично нуђен новац за намештање утакмица. Ове изјаве у јавности су дочекане са одобравањем. Међутим, ФСС их је, да би пресекао овакве приче, можда и даље одмотавање клупка, оптужио да износе неистину. Саво је заложио своју фудбалску каријеру, изјавом да ће "поништити своју фудбалску каријеру ако у Србији нема намештања".

Да се ништа лоше није десило на утакмици у Суботици, стигла је и потврда. Гомиле притужби на рачун судија, приче о намештању мечева, где су неретко главни "глумци" судије, ипак нису тачне, бар по ФСС. Судијска комисија Фудбалског савеза Србије је позитивно оценила суђење Милорада Мажића и помоћника у утакмици Спартак - Партизан и одбацила идеју да "вечити" дерби суде странци.

Како је саопштено на званичном сајту ФСС, "констатовано је да најпре мора да се утврди да ли су бивши репрезентативци Дмитровић и Милошевић данас, на било који начин, чланови фудбалске организације".

"Због тога, затражено је, у случају Дмитровића, од ФК Борац из Чачка и Тренерске организације одговор на питање да ли је њихов члан, као и од Општинског савеза Чачка да ли је брисан из регистра регистрованих играча, а у случају Милошевића од ФК Партизан да ли је члан Скупштине овог клуба", каже се саопштењу.

По добијању извештаја Дисциплинска комисија ФС одлучиће о својој надлежности и о евентуалном покретању дисциплинског поступка.

У том циљу, заказана је наредна седница за четвртак, 21. април 2011. године, са почетком у 11.00 сати.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи