Читај ми!

Кадети у А групи Првенства Европе

Кадетска фудбалска репрезентација Србије (играчи до 17 година) играће у А групи Првенства Европе са селекцијама Данске, Француске и Енглеске, одлучено је жребом у Београду. Учесници Б групе су Немачка, Холандија, Чешка и Румунија.

Првенство Европе за кадете биће одржано у Србији од 5. до 15. маја, а градови домаћини су Београд, Нови Сад, Смедерево и Инђија.

Церемонија жребања одржана је у Скупштини Београда, уз присуство делегација свих осам репрезентација учесница. Жребом је руководио први потпредседник Комисије Уефе за омладински и аматерски фудбал Џим Бојс, а распоред група одредио је селектор А репрезентације Србије Владимир Петровић.

Уважене госте из Европе, као и градоначелнике градова домаћина у којима ће се играти Шампионат, поздравили су председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав караџић и министарка омладине и спорта у Влади Србије Снежана Самарџић-Марковић.

Караџић је истакао да је "поносан што ће наша фудбалска асоцијација организовати финални турнир" и најавио долазак председника Уефе Мишела Платинија и првог човека Фифе Сепа Блатера.

"Велика нам је част што ћемо бити домаћини најталентованијим младим фудбалерима Европе. Бићемо добри организатори, а посебно ми је задовољство да кажем како ће Платини и Блатер доћи на финале које ће се играти у Новом Саду 15. маја, а да ћемо дан раније свечано отворити Кућу фудбала у Старој Пазови, у присуству многобројних гостију из Европе", рекао је председник ФСС.

Караџић је такође поручио да је већ "разговарао са челним људима Уефе и најавио кандидатуру и за неко од наредних такмичења"

Самарџић-Марковићева је истакла да је "у Србији привилегија бити министар омладине и спорта".

"Шампионат Европе за кадете на једном месту окупиће и младе и спорт и веома сам срећна што ће наша земља бити домаћин. У име Владе Србије користим прилику да јавно кажем како ће држава подржати сваку наредну кандидатуру за домаћинство сличног такмичења", истакла је српска министарка.

По три најбоље екипе из група 10. континенталног Првенства у Србији избориће учешће на Шампионату света, који ће од 18. јуна до 10. јула бити одржан у Мексику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи