Читај ми!

"Дама" освојила Рим

У последњој утакмици 31. кола Серије А, Јувентус је неочекивано славио у главном граду против Роме, резултатом 2:0. Оба гола постигнута су у другом полувремену, а дело су Красића и Матрија. Домаћи за нијансу бољи у првом делу игре. Јуве искористио своје прилике и са та три бода повратио наду да би могао да игра у европском такмичењу следеће сезоне.

Седмопласирани Јувентус тријумфовао је против Роме у гостима и тако поново ушао у игру за неко од места које ће следеће сезоне гарантовати место у једном од европских такмичења. Милош Красић и Алесандро Матри уписали су се у листу стрелаца и довели "стару даму" на само два бода од Роме, која је на шестом месту.

Гости су стигли у Рим са неколико повређених играча, тако да у екипи нису, између осталих, били Буфон, Дел Пјеро, Кијелини и Јаквинта. Утакмица је почела у високом ритму и оба тима су покушала да дођу до гола у уводним минутима сусрета. "Вучица" је имала изгледније шансе, али се истакао Сторари, који је неколико пута спасио одличне покушаје Тотија, Де Росија и осталих.

Други део утакмице карактерисала је велика борба и, чини се, већа жеља гостију да дођу до преко потребних бодова. Одличну утакмицу одиграо је Фабио Гросо, који је у 60 минуту, након одличног продора и центаршута, проиграо Красића, да би српски репрезентативац фантастичним волејем савладао Донија.

Рома је одмах покушала да узврати, али је Менез погодио само пречку, тако да је Јуве и даље био у предности. Домаћи су наставили са притиском, али је непажњу одбране поново искористио Гросо, који је још једним тачним додавањем упослио саиграча и на семафору је писало 2:0. Овог пута стрелац је био Матри, пошто се искрао одбрани "вучице" и избегао офсајд позицију готово на средини терена. Други гол је донео неопходну мирноћу гостујућем саставу, тако да се и поред напада "вучице" видело да ће са Олимпијског стадиона задовољнији отићи играчи Јувентуса.

У следећем колу Јувентус дочекује Ђенову, док Рома има тешко гостовање у Удинама, против четвртопласираног Удинизеа. Оба клуба желе европски фудбал у наредној сезони, па остаје да се види ко ће у преосталих седам рунди стићи до зацртаног циља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи