Евро пролеће само сан

Тренер Партизана Александар Станојевић изјавио је да му је после годину дана проведених на клупи црно-белих једина неостварена жеља што није дочекао пролеће на евро сцени.

Најмлађи тренер у историји клуба и први српски стручњак који је ушао у Лигу шампиона у интервјуу Тањугу истакао је да ће учинити све да са црно-белима ове сезоне освоји дуплу круну и признао да има амбицију да једног дана ради у некој од најјачих европских лига.

"Поносан сам на освојену титулу, пласман у Лигу шампиона, на то што постижемо много голова, али остаје жал што се у елитном такмичењу нисмо представили на бољи начин. Са ове дистанце чини ми се да нам је недостајало мало среће у жребу, погледајте где је сада Шахтјор, Брага је избацила Севиљу, Селтик и Ливерпул, о Арсеналу да и не говорим" рекао је Станојевић.

Он је истакао да му је велика жеља да после Партизана каријеру настави на западу Европе, у некој од најјачих лига.

"Летос сам имао неколико финансијски заиста добрих понуда са Истока, али сам их одбио због жеље, да прво завршим започет посао у Партизану, а касније да се опробам на Западу. Свестан сам да у овом тренутку не могу да добијем шансу у неком од најјачих клубова, али надам се да ћу једног дана ући у тај круг и борићу се за ту прилику", рекао је Станојевић.

Тренер Партизана обећао је да у реваншу полуфинала Купа против Црвене звезде на "Маракани" 6. априла неће бранити предност од два гола из првог меча.

"Имамо добар резултат, али ништа још није готово. Ако би нам Звезда дала гол у првих 15 минута или у првом полувремену све би могло да се закомпликује. Зато ћемо од првог минута да нападнемо, нема шансе да се бранимо, видећете то и по формацији", јасан је Станојевић.

Он тврди да ће и трка за титулу бити изузетно занимљива и да нема притисак јер брани трофеј.

"Увек ћу радије нешто да браним, него да имам притисак да нешто јурим. Све је отворено, мада, мислим да ми за нијансу имамо тежи распоред", рекао је Станојевић.

Тренер црно-белих је истакао да би регионална фудбалска лига, слична Јадранској лиги у кошарци била право решење јер би сигурно утицала на подизање квалитета нашег фудбала.

"Ја сам апсолутно за. Мислим да је Партизан уз Динамо најквалитетнији тим на просторима некадашње Југославије и радо бих одмерио снаге са њим. И не само са Динамом, него и против сплитског Хајдука, па против Словенаца који су у сталном успону. Наравно, ово је мој лични став и не бих улазио у политику клуба", рекао је Станојевић.

Коментаришући завршницу Лиге сампиона тренер Партизана је нагласио да би било право чудо да Барселона не освојили титулу првака Европе

"Жао ми је што је Шахтјор налетео на Шпанце које у финалу очекујем у финалу са једним енглеским клубом, видећемо, да ли са Манчестер Јунајтедом или Челсијем. Мислим да Интер нема шансе, њихов максимум је полуфинале", закључио је Станојевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи