Квалификације за ЕП

Џеко потопио Румуне

Босна и Херцеговина победила је у Зеници после преокрета Румунију са 2:1 у квалификационој утакмици за Европско првенство 2012. године. Немачка убедљива против Казахстана 4:0, Ирска боља од Македоније 2:1, Грци се провукли на Малти.

Румунија је повела у 29. минуту голом Ћипријана Марике, а изједначио је Ведад Ибишевић у 65. минуту, када је главом лопту спровео у мрежу после центаршута Звјездана Мисимовића.

Победу Босни и Херцеговини донео је Един Џеко, голом у 83. минуту после корнера Миралема Пјанића.

То је друга победа Босне и Херцеговине у квалификационој Групи Д и екипа после четири утакмице заузима треће место са седам бодова, док је Румунија претпоследња, пета, са два бода из четири меча. Прва је Француска са 12 бодова из пет утакмица.

"Панцери" су убедљиво савладали нејаке Казахстанце. Двоструки стрелци на мечу били су Мирослав Клозе и Томас Милер. Немци су тако задржали максималан учинак у својој групи.

Грцу су тек у 90. минуту сусрета успели да постигну погодак на Малти. Неочекивани пораз Хрватске од Грузије омогућио је "Хеленима" да избију на чело Ф групе.

Абанија - Белорусија 1:0
Израел - Летонија 2:1
Андора - Словачка 0:1
Норвешка - Данска 1:1
Немачка - Казахстан 4:0
Ирска - Македонија 2:1
Малта - Грчка 0:1
Бугарска - Швајцарска 0:0
Јерменија - Русија 0:0
Кипар - Исланд 0:0
Велс - Енглеска 0:2
Грузија - Хрватска 1:0

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи