Свака утакмица финална

Капитен фудбалске репрезентације Србије Дејан Станковић изјавио је да ће наш државни тим против селекције Северне Ирске у Ц групи квалификација за шампионат Европе 2012. године у Пољској и Украјини одиграти прво од шест финала.

Станковић је најавио да ће он и његови саиграчи сутра пред трибинама празног стадиона Црвене звезде имати приступ идентичан оном који су имали против Румуније у одлучујућем мечу за пласман на претходни шампионат света у Јужној Африци.

"Чека нас изужетно тешка утакмица против веома дисциплинованог противника, који без обзира да ли је у току пети, 25 или 95. минут меча стоји испред свог шеснаестерца и чека сансу из контранапада", рекао је Станковић на конференцији за новинаре у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови.

Капитен Србије има искуство играња пред празним трибинама и подсећа да тај моменат никако не мора да буде пресудан.

"То је проблем, поготово кад си домаћин и недостаје ти ветар у леђа са трибина. Играо сам пред празним трибинама против Азербејџана и четири пута и дресу Интером, па знам шта ме очекује. Терен је, ипак, најважнији и зато морамо добро да се концентришемо, без обзира да ли су трибине празне или је на њима 50.000 људи", истакао је Станковић.

Он жали због одлуке Данка Лазовића и Александра Луковића да се повуку из репрезентације, уз наду да ће се они предомислити.

Када је у питању дуел између Словеније и Италије, Станковић је признао да ће навијати за "азуре".

"Ако већ неко у нашој групи мора да оде напред, нека то буду Италијани. Са њиховом победом и нашим тријумфом против Северних Ираца доћи ћемо бодовно ћемо се изједначити са Словенцима. Имаћемо прилику да се у директном дуелу са њима боримо за одлазак на Европско првенство", рекао је Станковић.

Селектор Србије Владимир Петровић констатовао је да ће нам много недостајати повређени играчи и додао да има пуно поверење у 11 момака који ће заиграти против Северне Ирске.

"На претходним пријатељским мечевима видео сам ко колико може и уопште нисам забринут. Наравно, сви повређени ће нам недостајати, а Никола Жигић највише јер би он својом висином и скоком могао да пробије њихов бункер", рекао је Петровић.

Он је истакао да "ни Барселони не би било лако да нађе рупу у одбрани Северних Ираца" поручивши да ће наш тим "стрпљиво чекати шансу".

"Знамо каква нас утакмица чека. Биће тешко, али уверен сам да можемо до победе", закључио је Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи