Дерби на Бањици

Дерби меч 19. кола фудбалског првенства Србије игра се у недељу на Бањици, где екипа Рада дочекује Партизан.

"Црно-бели" долазе после победе у дуелу са Црвеном звездом од 2:0 у првом мечу полуфинала купа Србије, а у претходне три утакмице пролећног дела Суперлиге остварили су максималан учинак. Рад је, такође, непоражен, али је у прошлом колу у Лучанима играо нерешено 0:0 са Слободом Севојно. Претходно су "грађевинари" победили Металац (2:0) и Чукарички (3:0).

Са три победе у пролећни део ушли су још фудбалери Црвене звезде и Војводине. Београдски "црвено-бели" на свом стадиону у недељу дочекују БСК из Борче, који је уписао два ремија и пораз, док Војводина у Новом Саду игра против последњепласираног Чукаричког.

Спартак из Суботице није примио гол у претходне три утакмице, али је само једном победио. После 0:0 са БСК-ом и Јавором, Суботичани су били бољи од Чукаричког са 2:0.

У 19. колу Спартак игра на свом терену против Металца који се налази на само бод од зоне испадања.

ОФК Београд којем је прошлог викенда у финишу утакмице измакао бод на гостовању Партизану, сутра дочекује Хајдук. Гости из Куле у среду су победили Инђију са 2:1 у мечу 18. кола који је раније био одложен због болести играча Хајдука. Био је то тек други тријумф Куљана ове сезоне.

Инђија ће после три пораза, од Партизана, Звезде и Хајдука, покушати да до првих бодова овог пролећа дође на гостовању у Јагодини.

Домаћин, у овом мечу претходно коло, је изгубио на свом терену од Црвене звезде са 2:0.

Слобода Севојно која се налази на шестом месту табеле у прошла два меча није постигла гол. Лошу серију играчи клуба из Ужица покушаће да прекину на гостовању у Чачку, екипи Борца.

Смедерево ће у суботу од 15 сати на свом стадину дочекати Јавор са намером да постигне први гол овог пролећа. Гости из Ивањице налазе се на седмом месту Суперлиге са бодом више од Смедереваца, а у град на Дунаву долазе после два ремија и пораза од Војводине у прошлом колу.

Први меч 19. кола играће се у Чачку, где Борац у 13 сати дочекује Слободу Севојно. Остали дуели почињу у 15:00, док се у недељу у 14:00 састају Рад-Партизан, а у 19:00 Црвена звезда и БСК.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи