Кијев бољи од Ситија, Ливерпул испао

У четвртак су одигране реванш утакмице осмине финала Лиге Европе. Гол Александра Коларова није био довољан Манчестер Ситију за пролаз у следећи круг. Спартак избацио Ајакс, Твенте издржао против Зенита, Бенфика ремизирала у Паризу. Зоран Тошић стрелац у поразу ЦСКА од Порта, Виљареал поново бољи од Леверкузена, ПСВ-у довољан гол за тријумф над Ренџерсом.

Утакмица која је привлачила највише пажње у термину од 19 часова, завршила се победом Манчестер Ситија над кијевским Динамом. Минималан тријумф "грађана" био је недовољан за четвртфинале, тако да екипа Роберта Манћинија губи још једну прилику да се бори за трофеј у овој сезони. Ливерпул није успео да надокнади гол заостатка из прве утакмице против Браге, па и ове сезоне неће бити пехара на Енфилду. Српски интернационалци углавном су били на губитничким странама, а запаженији учинак имали су Александар Коларов и Зоран Тошић, који су постигли голове у поразима својих клубова.

Манчестер Сити није успео да поништи два гола минуса, које је донео из Кијева. Александар Коларов одиграо је 88 минута у тиму домаћих. Почео је меч у стартној постави и постигао је погодак у 39. минуту. Ипак, најбитнији моменат меча догодио се у 36. минуту, када је Марио Балотели добио црвени картон и на тај начин знатно умањио шансе Енглеза за пролаз. У гостујућем саставу, Милош Нинковић одиграо је 45 минута и замењен је почетком другог дела игре. Украјинци укупним резултатом 2:1 прошли у четвртфинале.

Спартак из Москве и у другом мечу био је бољи од клуба из Амстердама. Головима Комбарова, Велитона и Алекса Руси лагано су решили меч у своју корист и дуплом победом, потпуно заслужено, отворили врата четвртине финала. Ајакс је почео меч са Миралемом Сулејманијем у стартних 11, али је репрезентативац Србије играо само у првом полувремену.

Зенит је имао тежак задатак и заостатак од три гола из првог сусрета. Руси су добро почели реванш и Широков је у 17. минуту довео домаће у вођство. Други гол је дело Кержакова, а бивши нападач Севиље био је прецизан у 37. минуту. Иако су имали скоро сат времена да постигну и трећи погодак и тако изједначе укупан резултат, изабраници Лућијана Спалетија нису успели да се пласирају у наредну фазу. Данко Лазовић почео је меч у стратних 11 и замењен је у 64. минуту. Александар Луковић одиграо је целу утакмицу.

Бенфика је стигла у Париз са голом предности из прве утакмице (2:1), а поготком Гаитана у 27. минуту дошла у још већу предност. ПСЖ је узвратио преко Бодмера неколико минута касније, али није успео да постигне бар још један гол и обезбеди продужетке. Укупним резултатом 3:2, Бенфика је прошла у следећи круг.

Порто је одлично отворио реванш меч против ЦСКА, а први гол постигао је Хулк већ у првом минуту. Предност је удвостручио Гуарин, а малу наду за руски клуб донео је Зоран Тошић, поготком у 29. минуту. Репрезентативац Србије добио је жути картон пред крај првог дела меча и замењен је у 72 минуту. На крају, укупним резултатом 3:1, „змајеви" иду у наредни круг.

Енди Керол био је у стартној постави Ливерпула, први пут откако је у јануару стигао из Њукасла. Ипак, ни талентовани нападач није био довољан тиму Кенија Далглиша за резултат који би гарантовао пролазак у четвртфинале. Само 0:0 на Енфилду, и „црвени" завршавају такмичење у Европи за ову сезону. Милан Јовановић ни овог пута није био у протоколу за меч.

Ренџерс и ПСВ прву утакмицу завршили су без голова, а Холанђани су голом Ленса из 17. минута дошли до вођства које „полицајци" до краја утакмице нису могли да сустигну. Вуковић је био у екипи из Ајндховена, али је цео меч одгледао са клупе. ПСВ ће поред Твентеа бити други клуб из Холандије који ће се налазити у жребу за четвртину финала.

„Жута подморница" донела је предност од 3:2 из Леверкузена, тако да је немачка екипа није имала превише шанси за пролаз. Виљареал је и код куће био бољи, а голови на утакмици дело су Сантија Казорле у 33. и Гузепеа Росија у 61. минуту. Родригез је аутоголом само ублажио укупни пораз Леверкузена, а Шпанци залужено пролазе међу најбољих осам екипа Лиге Европе.

Резултати:

Спартак Москва - Ајакс 3:0 (укупно 4:0)

Манчестер сити - Динамо Кијев 1:0 (укупно 1:2)

ПСЖ - Бенфика 1:1 (укупно 2:3)

Зенит - Твенте 2:0 (укупно 2:3)

Порто - ЦСКА Москва 2:1 (укупно 3:1)

Ливерпул - Брага 0:0 (укупно 0:1)

Ренџерс - ПСВ 0:1 (укупно 0:1)

Виљареал - Леверкузен 2:1 (укупно 5:3)

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи