Пеле против Блатера

Званично најбољи бразилски фудбалер свих времена Пеле сматра како су предстојећи избори за челног човека Светске куће фудбала идеална прилика за промене.

Бивши бразилски фудбалер Пеле одавно није познат по умереним изјавама. Овога пута најбољи фудбалер Бразила свих времена изјавио је у Сингапуру да је време за промене у врху Светске куће фудбала и да би прави наследник Сепа Балтера био Мишел Платини, председник Уефе.

Избори за председника Фифе одржаће се у јуну. Ова изјава долази у незгодном тренутку имајући у виду велике новчане добитке које бележи ФИФА и релативно стабилно стање у фудбалском владајућем телу.

Пеле се ни поред тога није либио да истакне како је Платини, који је недавно био и у посети нашој земљи, "добра прилика" и да је јасно да је време за промене.

Као разлог таквој тврдњи Пеле наводи недавне одлуке Фифе да додели домаћинство Светског првенства Русији, односно, Катару. Према његовом мишљењу тај чин "представља велики проблем".

Сепу Блатеру би, иначе, уколико однесе победу на изборима то био четврти мандат председника најутицајнијег спортског владајућег тела на свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи