Партизан бољи од Копра

Фудбалери Партизана савладали су словеначког прволигаша Копар са 4:3 (1:1), у последњој припремној утакмици пред наставак сезоне. Партизан је доминирао током целог сусрета, показао велику жељу, стварао али и пропуштао прилике.

И поред четири постигнута поготка фудбалери Партизана су показали одређени ниво неефикасности који сигурно забрињава све у стручном штабу црно-белих. Чињеница стоји да је Партизан пропустио осам или девет изузетно повољних прилика и то је нешто што би могло да представља проблем на путу ка одбрани тутуле.

Наиме, само у првом полувремену када су црно-бели играли у вероватно најјачем могућем саставу, уз изостанак прехлађеног Саше Илића, створили су седам прилика, а искористили само једну. У наставку је Станојевић на терен послао "други тим", који је још три пута затресао мрежу домаћина, а по свему приказаном могао је још неколико

Голове за српског шампиона постигли су Крстајић, Брашанац, Шћеповић и Адија.

Тренер Александар Станојевић је од првог минута на терен послао тим који ће се највероватније супротстатвити Инђији, с тим што би сада болесни Саша Илић требало да замени Томића.

Почетни састав Партизана изгледао је овако: Стојковић, Миљковић, Савић, Крстајић, Лазевски, Петровић, Томић, Бабовић, Вукић, Принц Тејго и Илиев.

Прву велику прилику црно-бели су имали у 14. минуту када је после центаршута Крстајић спустио лопту у петерац, а Стефан Савић је са не више од три метра погодио пречку. После је покушао и Петровић, али гола није било.

И Бабовић је пропустио прилику јер је лоше захватио лопту главом. Екипа Александра Станојевића повела је у 20. минуту. Вукић је послао одличну лопту у простор, а Младен Крстајић је послао лопту у доњи десни угао гола домаћих.

Партизан наставља са притиском, Вукић је био инспирисан, али две полушансе нису резултирале новим поготком.

Домаћа екипа се недуго затим консолидовала да би и дошли до изједначења у 29. минуту из једанаестерца. Крстајић је несмотрено играо руком у шеснаестерцу, а сигурни извођач пенала био је репрезентативац Естоније Константин Васиљев. Стојковић је погодио страну, али је шут Васиљева био и сувише прецизан.

У 34. минуту после корнера Вукића млади штопер Савић поново је имао прилику, али је са ивице петерца шутирао право у голмана Ненезича. На три минута до краја првог полувремена у шанси је био Илиев, али је лопта после блока Блажича отишла мало поред десне стативе.

Тренер Станојевић на полувремену је заменио све играче и потпуно други тим изашао је на терен. У првих десетак минута није било прилика, а затим су у размаку од минут два пута за мало преко пречке шутирали Богуновић и Адија.

Недуго затим Шћеповић је имао довољно времена да се намести на шут са ивице казненог простора, али је слабо захватио лопту и голман није имао проблема да је ухвати.

Иако су фудбалери Партизана контролисали игру и имали неколико полуприлика, Копар је у 65. минуту дошао у вођство.

Давор Бубања је шутирао искоса са леве стране, а голман Живковић лоше је проценио лет лопте која га је прескочила и завршила у мрежи.

Партизан је наставио да диктира темпо, а нову прилику пропустио је Богуновић у 72. минуту. Кизито је центрирао са леве стране, Брашанац је грудима пребацио лопту на другу стативу, а Богуновић је погодио пречку.

Ипак, три минута касније "црно-бели" стижу до заслуженог изједначења, пошто се Дарко Брашанац убацио из другог плана и послао лопту у мрежу голмана Адама.

У 79. минуту Партизан је комплетирао преокрет. Брашанац је додао лопту за Марка Шћеповића, који добија дуел са Блажичем и шаље лопту кроз ноге Адаму за 3:2.

Међутим, Копар се није предавао и домаћи на четири минута до краја стижу до новог изједначења.

Миха Блажич је снажно шутирао из слободног ударца са 25 метара, а лопта је завршила у Живковићевом голу.

У самој завршници Адија је одлично шутирао по земљи, али је Адам врховима прстију избио лопту у корнер. Ипак, Ганац је ипак човек одлуке -Стевановић је фантастичном финтом преварио ривала и асистирао Доминику Адији, који није имао тежак посао да из близине погоди празну мрежу.

Станојевић има много разлога за задовољство после генералне пробе пред старт пролећног дела сезоне. Партизан је, сходно његовој жељи, све време диктирао ритам и доминирао, а као плод такве игре и стварао прилике као на траци и два пута погодио оквир гола. Наравно, евидентно је да још има простора за напредак када је реч о реализацији.

У утакмици 16. кола првенства Србије Партизан игра 5. марта на гостујућем терену против Инђије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи