Гигсових 20 година у Манчестеру

Утакмица 18. кола Премијел лиге између Челсија и Манчестера обележава 20 година од сениорског дебија Велшанина Рајана Гигса у дресу "црвених ђавола".

Рајан Гигс ће у уторак у дербију Премијер Лиге који његов тим игра са Челсијем у Лондону прославити заиста импресиван јубилеј, двадесетогодишњицу играња за Манчестер jунајтед.

Гигс је као 17-годишњак дебитовао за Јунајтед 2. марта 1991. године у поразу од Евертона са 2:0.

"Сећам се старта Дејвида Вотсона са леђа. Била је то добродошлица у у лигу 'великих дечака'. Годинама касније имао сам ожиљак на колену", рекао је Гигс за Гардијан (Guardian).

Бивши репрезентативац Велса недавно је потписао нови уговор са Манчестером на још годину дана, али каже да већ полако размишља о повлачењу.

"Пре три године нисам био забринут, међутим, сада јесам. Често се питам шта ћу радити у будућности", истакао је Гигс.

Током каријере 37-годишњи играч средине терена наступао је само за Манчестер јунајтед, променивши чак 131. саиграча.

"Осећам се веома поносним. Као тинејџер дошао сам у успешан клуб и у њему остао 20 година. Није немогуће, али тешко је поверовати да ће се у данашње време тако нешто поновити", оценио је Велшанин и додао да за најбоље играче са којима је икада играо у тиму сматра Пола Сколса, Роја Кина и Брајана Робсона.

У мечу са Челсијем Гигс ће одиграти 606. лигашки меч за Јунајтед, чиме ће изједначити рекорд Бобија Чарлтона. У свим такмичењима, Велшанин је први по броју наступа за славни клуб са 861. утакмицом.

Током каријере Гигс је са Манчестер јунајтедом освојио бројне трофеје од којих су најзначајнији 11 титула првака Енглеске, 4 ФА купа, 3 Лига купа и два пехара намењена прваку Европе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи