Наполи немоћан у Милану

Милан је у оквиру 27. кола италијанског првенства дочекао на Сан Сиру другопласирани Наполи. Очекивао се неизвестан дуел, али су се Ибрахимовић, Боатенг и Пато побринули да не буде тако. Коначан резултат 3:0. Росо-нери су овојили нова три бода и учврстили прву позицију на табели, док Наполитанци после овог пораза падају на треће место.

Играчи Милана направили су важан корак ка титули шампиона Италије, јер су без проблема савладали Наполи на свом терену. Након релативно мирног првог полувремена, росо-нери су „експлодирали" у других 45 минута и головима Ибрахимовића, Боатенга и Пата уписали нова три бода.

Милан је добро отворио утакмицу, а Ибрахимовић је био први који је запретио гостима у 11. минуту.  Домаћи нису Наполију дозволили да развије игру, па су играчи Валтера Мацарија тешко стварали шансе. Средином утакмице, шут Марка Ван Бомела изблокирао је Ароника и тако спречио сигуран гол.

Миланези су наставили са добром игром и почетком другог дела игре. Ароника је руком играо у шеснаестерцу, а Ибрахмоивић није пропустио прилику да са 11 метара савлада Де Санктиса. Овај гол потпуно је деморалисао Наполитанце, који нису успели да се врате у меч.

Де Санктис крајњим напором успева да одбрани шут Пата у 57. минуту, али је био немоћан у 77. када је Боатенг прецизним ударцем удвостручио предност Милана.

Утисак је био да се Наполи у том тренутку дефинитивно предао, што је искористио Пато и само три минута касније гости примају и трећи гол.

Милан остаје на првој позицији са 58 бодова, Интер је други са 53, док је Наполи пао на треће место са освојена 52 бода.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи