Пораз Ливерпула, Ситију бод

Ливерпул је доживео једанаести пораз у сезони и то на "Аптон парку" где у претходних шест сусрета нису терен напуштали погнуте главе. Чини се да је након овог пораза илузорно говорити о учешћу Ливерпула у Лиги шампиона наредне сезоне. Сити само нерешено са Фуламом.

Фудбалери Ливерпула коначно су поражени од Вест Хема на "Аптон парку", и то резултатом 3:1 (2:0). Ово је прва победа Вест Хема над Ливерпулом на свом стадиону након шест утакмица.

Под притиском последње позиције на табели "чекићари" су одлично одиграли и стекли два гола предности у првом полувремену головима Скота Паркера и Демба Бе.

Ливерпул је у наставку успео само да врати наду поготком Глена Џонсона у 84. минуту, али је све недоумице отклонио Карлтон Кол сјајним голом у судијској надокнади.

Овом победом Вест Хем се изједначио са Вест Бромвич Албионом који уз, меч мање, такође има 28 бодова, па је место "фењераша" преузео Виган који је у суботу декласиран од Манчестер јунајтеда 4:0.

"Црвени" су 11. пут поражени у сезони па су остали на 39 бодова, шест мање од Челсија који заузима пето место уз два меча мање.

Због финала Лига купа у којем се у недељу од 17 часова састају Арсенал и Бирмингем, две утакмице ће се играти тек 20. априла. Тада ће се одиграти велики лондонски дерби између Тотенхема и Арсенала на "Вајт Харт Лејну", док ће трећи тим из престонице Уједињеног краљевства Челси угостити Бирмингем.

У другом мечу недељног програма, Манчестер сити је на свом терену дочекао екипу Фулама и освојио само бод. Резултат од 1:1 је, на неки начин, освета Марка Хјуза свом бившем клубу за ружан растанак, а стрелци на мечу били су Марио Балотели у 26. минуту за "грађане", док је велику бод екипи из Лондона донео Демијан Даф у 48. минуту сусрета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи