Кол упуцао студента

Скандал, који не престаје да заокупља пажњу целокупне јавности на Острву, у коме је главни актер био Ешли Кол, сигурно је поставио преседан, барем када је реч о фудбалу у Енглеској. Жртва инцидента, за који се верује да је плод неуспеле шале, је студент који ради у тренинг кампу лондонске екипе.

Да је Челси клуб који се налази у великим проблемима није непозната чињеница. Проблеми са терена обично се рефлектују и на остале сфере клуба, посебно у великом клубу какав Челси сигурно јесте.

Ешли Кол, као што је уосталом и случај са многим његовим колегама, неретко је био "звезда" стубаца жуте штампе са Острва али чини се да је Кол сада успео све да превазиђе.

Како наводе британски медији, Ешли Кол је упуцао двадесетједногодишњег Тома Коена у Кобхем тренинг кампу лондонске екипе, Инцидент се догодио у недељу, само 24 часа након пораза у ФА Купу од Евертона и три дана уочи, по много чему, пресудне утакмице против Копенхагена у Лиги шампиона.

Коен, који је заправо студент који стажира у Челсију, је послат кући због обилног крварења и тренутно се налази на кућном лечењу.

Експерти се слажу у оцени да је овај случај, незабележен наравно у клупској историји, само огледало екипе која се понаша непрофесионално и јако недисциплиновано већ дужи период времена.

Роман Абрамович је наредио да се цео инцидент детаљно испита. Чини се да газда Челсија полако губи стрпљење јер све указује на атмосферу унутар екипе која никако није у складу са стандардима и аспирацијама клуба какав је Челси.

Немили догађај одиграо се у свлачионици када је Ешли Кол, на изненађење свих присутних саиграча, извукао ваздушну пушку из кутије и почео да се игра са њом, мењејући руке у којима је држи. Кол, по свој прилици, није знао да је пушка напуњена. Након пар минута, Кол је уперио пушку у младог Коена који се налазио само пар метара од њега. Пушка је изненада опалила уз јак прасак и Том Коен се, уз врисак, нашао на земљи. Оловни метак је завршио у његовом боку.

Полиција није позвана али је лекарски тим Челсија помогао младићу који је након тога послат кући.

Према закону у Британији Кол би могао бити оптужен за наношење телесних повреда за шта је предвиђена казна од максимум пет година затвора.

Оно око чега се створио консензус у британској јавности је да, без обзира да ли је ово био несрећан случај или не, просто забрињава атмосфера која се створила у, а и око клуба, која дозвољава да професионални фудбалер донесе оружје на своје радно место.

Стручњаци у Енглеској сада пореде Кола са "адолесцентом садистом" и изражавају резигнацију и разочарење према једном од играча са најдужим стажом у дресу "гордог албиона".

Оно што је евидентно је да проблеми који прожимају Челси у овом тренутку иду даље од рањавања студента.

Чињеница да је Карло Анћелоти већ на излазним вратима клуба се сматра одговорном за потпуни крах ауторитета и дисциплине али се поставља питање колико се то заиста може сматрати валидним оправдањем.

Остаје да се види какве ће репрекусије све ово изазвати као и какав ће коначни став заузети Абрамович који, чини се, једини још може да заустави суноврат клуба у који је уложио много, а многи би рекли и превише.

.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи