Лига шампиона спас за Анћелотија

Рачуница по којој би Анћелоти могао да остане на клупи Челзија је јасна, освајање Лиге шампиона и најмање четврто место у Премијер лиги. Италијански стручњак сматра да би све сем овога резултирало његовим отказом на крају сезоне.

Пре почетка сезоне амбиција клуба је била борба за све трофеје, после неколико месеци, трнер Челзија, Карло Анћелоти, сматра да му место на клупи екипе може обезбедити само освајање Лиге шампиона и најмање четврто место у Премијер лиги.

После сезоне која је у домаћем првенству нагло кренула низбрдо, италијански стручњак је свесан да му само освајање европског трофеја гарантује још неко време у Челзију.

"Размишљам само о освајању Лиге шампиона и четвртог места у Премијер лиги. Усадио сам то у главу играчима, да размишљају о финалу на Вембију. Сада највише радимо на томе", рекао је Анћелоти у изјави за италијанске медије.

Занимљиво је да је, од доласка Абрамовича, Мурињо био једини тренер који је у Челзију успео да, у сезони без трофеја, избегне отказ, али он му је био уручен само месец дана од почетка наредне сезоне, што јасно говори да власник лондонског клуба не трпи неуспехе.

Анћелоти је и демантовао најаве да ће преузети Рому, и нагласио је да још не планира да се враћа у италијански фудбал.

"Планирам да останем овде у Енглеској, јер се осећам добро, и мислим да имам још тога да освојим. И даље сам Италијан, али ценим Енглеску. Вратићу се у Италију, али још не знам кад", рекао је Анћелоти и пожелео срећу Монтели на клупи Роме.

Анћелоти је оставио могућност да и једног дана преузме кормило италијанске репрезентације али никако пре завршетка Мундијала 2014. године у Бразилу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи