УЕФА престрога

Челници Фудбалског савеза Србије сматрају да је одлука Европске фудбалске уније престрога. Лековић: Имамо право на жалбу, донећемо одлуку о даљим корацима. Ћурковић: Службени резултат велики хендикеп. Пижон: Нисмо без шанси. Лукић: Извући поуке за будућност. Станојевић: Италијански лоби јачи од спорта.

Фудбалски стручњаци у Србији разочарани су одлуком Дисциплинске комисије Европске фудбалске уније (УЕФА) да прекинута уткамица квалификација за првенство Европе Италија - Србија буде регистрована службеним резултатом 3:0 у корист Италијана.

"Не можемо да будемо задовољни казном, јер губитак бодова без игре свакако није за радост. Остали део казне, делимично блаже него што је предложио дисциплински инспектор, производ је наших чврстих ставова и доказа са којима смо изашли пред чланове Дисциплинске комисије УЕФА. Имамо право на жалбу и сада ћемо још једном размотрити све аспекте и донети одлуке о даљим корацима", рекао је Лаковић, генерални секретар ФСС.

Потпредседник ФСС Иван Ћурковић такође сматра да је хендикеп што смо изгубили бодове без борбе.

"Велики је хендикеп што смо утакмицу изгубили службеним резулатом. Учинили смо максимум да наше ставове предочимо члановима Дисциплинске комисије. Сада нам остаје да се боримо за успостављање реда у нашем фудбалу и то је свакако наш приоритет у раду", рекао је Ћурковић.

Селектор Владимир Петровић верује да упркос губитку бодова без игре још нисмо изгубили шансе да се боримо за једно од прва два места у групи.

"Остаје велики жал што смо меч изгубили, а да нисмо били у прилици да га одиграмо. Храбри нас, ипак, чињеница да ћемо последња два меча у квалификацијама у којима смо домаћини, против Фарских Острва и Италије, играти пред навијачима. Верујем да ће то бити одлучујући дуели за наш пласман и да ће нам подршка навијача бити од велике помоћи", рекао је Петровић.

Председник Црвене звезде Владан Лукић рекао је за Тањуг да је казна изречена нашој репрезентацији због прекида утакмице против Италије исувише строга.

"Мислим да је казна превише строга, а посебно је чудно што домаћин практично и није кажњен, иако је као организатор утакмице био одговоран за безбедност на стадиону", рекао је Лукић.

Први човек "црвено-белих" додао је да би из овога сви требало да извучемо одговарајућу поуку.

"Надам се да ћемо из свега овога извући велику поуку за будућност. Ово је права прилика да се дозовемо памети и да убудуће на прави начин реагујемо на сличне догађаје", рекао је Лукић.

Најоштрији у осуди одлуке дисциплинске комисије био је тренер Партизана Александар Станојевић.

"Надао сам се да ће челници УЕФА одлучити да се одигра нова утакмица, јер је то једино право спортско решење. Међутим, италијански лоби је то одрадио на прави начин и ту више не може ништа да се промени", изјавио је шеф "црно-беле" струке.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи