Капело се плаши Бекама

Покушај селектора Енглеске да пошаље Дејвида Бекама у репрезентативну пензију могао би Капела да кошта посла. Италијаснки стручњак који не ужива наклоност јавности, последњим потезом навукао још већи гнев навијача.

Селектору репрезентације Енглеске Фабију Капелу све може бити опроштено, и лош пласман на Мундијалу, и непозивање појединих играча у репрезентацију, и афере са покретањем сајта, али нико му неће опростити што је дирнуо у легенду "гордог албиона", Дејвида Бекама.

Већ неколико дана траје права "паљба" медија и јавности по Капелу због одлуке да Дејвида Бекама пошаље у репрезентативну пензију.

Капелу се не замера толико његова одлука да се одрекне услуга 35-годишњег фудбалера, колико увређујући начин на коју је ту новост саопштио.

Непосредно пред почетак одигравања пријатељског меча са Мађарском, италијански стручњак је обелоданио ову вест медијима, не обавестивши претходно самог Дејвида. Капело је тад понудио и опроштајну утакмицу Бексу у дресу "гордог албиона".

Неколико сати после тога огласио се и Бекам, који је нагласио да му није ни на крај памети да се одрекне националног дреса, а медији су ово видели као почетак краја италијанског стручњака.

Овај нови сукоб у енглеском табору дошао је у јако лошем тренутку по Капела, кога енглеска јавност види као једног од највећих криваца за дебакл на Мундијалу.

Навијачи који још лече ране од недавно завршеног Светског првенства, стали су у одбрану Бекса, па се Капело поново нашао у непријатној ситуацији.

Ипак, италијански стручњак сматра да су медији криви за лошу слику која се последњих неколико дана ствара о њему.

"Сваки пут када хоћу нешто да кажем, морам десет пута да размислим, јер ви новинари хоћете да извучете нешто лоше из мојих изјава. Питали сте ме за Бекама и ја сам рекао шта сам мислио. То није проблем имајући у виду мој и Дејвидов однос", рекао је Капело.

Ипак, није сукоб са Бекамом једини проблем са којим се селектор Енглеске сусреће у последње.

Медији се већ неколико дана баве најавама Вејна Рунија да би могао да напусти репрезентацију због односа навијача према њему.

На пријатељској утакмици против Мађарске, коју је "горди албион" прошле среде играо на Вемблију, један део публике прозивао је и вређао нападача Манчестер јунајтеда.

Ни звезда "ђавола" им није остала дужна па су после утакмице медији на Острву спекулисали да би Руни могао да напусти национални тим.

Ипак, Капело је одлучно одбацио ову могућност, рекавши да не постоји ни најмања шанса да се то деси.

"Руни сигурно неће напустити репрезентацију. Причао сам са њим и нема никаквих проблема, он је у реду. Реакција навијача је нормална јер они хоће да Рунија увек гледају у најбољем издању, а то није могуће. Када нисте у форми, треба мало стрпљења", нагласио је Капело.

И поред тога што Капело за сада успева да гаси повремене "пожаре" који избијају у репрезентацији, више је него очигледно да се чека и најмањи кикс, да се са италијанским стручњаком оконча сарадња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи