Отпуштен "Ел Пибе"

Дијего Марадона није више селектор репрезентације Аргентине пошто је руководство националне фудбалске федерације (АФА) једногласно одлучило да са њим не продужи уговор.

Легендарни фудбалер обављао је селекторску дужност 21 месец, а под његовим вођством Аргентина је на минулом шампионату света у Јужној Африци елиминисана у четвртфиналу након дебакла против Немачке (4:0).

"Извршни комитет АФА једногласно је одлучио да са Марадоном не обнови уговор", саопштила је аргентинска фудбалска федерација.

Раније је најављивано да би Марадона могао да води репрезентацију и у квалификацијама за светско првенство 2014, али је дошло до несугласица након што је АФА намеравала да промени неколико чланова стручног штаба државног тима, чему се Марадона енергично успротивио.

Као најозбиљнији кандидат за новог аргентинског селектора помиње се бивши тренер Боке Јуниорс, Роме и мадридског Атлетика, 61. годишњи Карлос Бјанки.

Најбољи фудбалер данашњице Лионел Меси предводиће репрезентацију Аргентине у пријатељској фудбалској утакмици коју ће "гаучоси" одиграти 11. августа у Даблину против Ирске.

Месију ће "друштво" правити највећи број играча који су играли за Аргентину на Светском фудбалском првенству у Јужној Африци, а међу новајлијама на списку који је јутрос објавила Аргентинска фудбалска федерација налазе се и Фернандо Гаго, Хесус Датоло и Езекјел Лавеци.

Списак играча који ће бранити боје Аргентине у мечу против Ирске Аргентинска фудбалска федерација саопштила је само сат након што је досадашњем селектору Дијегу Марадони уручила отказ. Аргентинце ће зато у Даблину предводити Серхио Батиста, селектор младе репрезентације те земље.

Батиста ће на располагању имати следећи тим:

голмани: Серхио Рамирез (АЗ Алкмар) и Маријано Андухар (Катанија)
одбрана: Мартин Демикелис (Бајерн Минхен), Валтер Самјуел (Интер), Николас Бурдисо (Интер), Габријел Хајнце (Марсељ), Фабрицио Колочини (Њукасл), Пабло Забалета (Манчестер сити), Емилијано Инсуа (Фиорентина)
средњи ред: Макси Родригес (Ливерпул), Хавијер Маскерано (Ливерпул), Анхел Ди Марија (Реал Мадрид), Јонас Гутиерес (Њукасл), Марио Болати (Фиорентина), Хавијер Пасторе (Палермо), Фернандо Гаго (Реал Мадрид), Хесус Датоло (Еспањол), Евер Банета (Валенсија) и
напад: Гонзало Игуаин (Реал Мадрид), Карлос Тевез Манчестер сити), Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид), Лионел Меси (Барселона), Диего Милито (Интер) и Езекиел Лавеци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару